<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fearnley tar opp dekning av vindaksje – ser oppside på 80 prosent

Anbefaler kjøp og setter kursmålet på 90 kroner i MPC Energy Solutions. 

Publisert 9. feb. 2021 kl. 09.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
VÆR OG VIND: Mye nedbør, vind og høye temparaturer har sendt strømprisen rett ned i januar. Foto: Dreamstime

 

Fearnley Securities starter dekning av MPC Energy Solutions med et kursmål satt til 90 kroner pr aksje og med en kjøpsanbefaling, ifølge TDN Direkt. 

Én aksje kostet 49,55 kroner da børsen åpnet tirsdag, hvilket impliserer en oppside på hele 80 prosent.

Fearnley trekker frem at konsernet har «modnet» en betydelig portefølje med «klar-til-å-bygge»-prosjekter som totalt representerer 465 megawatt (MW), med ytterligere prosjekter under eierskap (333 MW) og utviklingspipeline (293 MW) som representerer videre vekst.

«I vår modellering antar vi at selskapet initielt bygger 110 MW for en total egenkapitalinvestering på 75 millioner dollar. Videre modellerer vi vekst finansiert gjennom ytterligere egenkapitalinnhenting, og den første antar vi vil være på 150 millioner dollar i andre halvdel av 2021», skriver Fearnley i analysen. 

MPC Energy Solutions mislyktes med å hente 100 millioner dollar i et kokende marked for grønne investeringer høsten 2019, men gjorde et nytt fremstøt mot børs mot slutten av 2020.

Fornybarselskapet eier, utvikler og finansierer fornybarprosjekter hovedsakelig innen sol- og vindkraft over hele verden. I dag har selskapet syv prosjekter i drift, hvor de fleste er i Latin-Amerika og Karibia.

Aksjen har klatret 14,7 prosent siste uke, og er opp 2 prosent siden noteringen i slutten av januar.