Energigigant planlegger havvindpark til over 10 milliarder kroner

Den spanske energikjempen Iberdrola planlegger utviklingen av en enorm havvindpark.

Publisert 16. feb. 2021 kl. 13.19
Oppdatert 16. feb. 2021 klokken 13.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
SATSER: Iberdrola og adm. direktør Ignacio Galán vil utvikle en enorm havvindpark i Spania. Foto: Iberdrola

Iberdrola planlegger å bygge den første flytende havvindparken i industriell skala i Spania. Parken skal ha en kapasitet på 300 megawatt (MW) og det blir en mulighet for å utvikle Spanias leverandørkjede og etablere spansk industri som internasjonalt benchmark, melder selskapet i en pressemelding

Prosjektet skal kunne allokere mer enn 1 milliard euro, rundt 10,2 milliarder norske kroner, i investeringer. 

Design- og ingeniørarbeidet kan begynne allerede i år og prosjektet er sendt til «NextGenerationEU»-programmet, og skal være på linje med punktene til spanske myndigheters «Recovery, Transformation and Resilience Plan».

Iberdrola forventer at prosjektet vil kunne generere mer enn 2.800 arbeidsplasser pr. år frem til parken blir satt i drift i 2026. 

«Prosjektet kan bli spydspissen på utviklingen av opptil 2.000 MW med flytende havvindprosjekter, som er identifisert av selskapet utenfor kystområdene rundt Galicia, Andalucía og Kanariøyene», skriver Iberdrola i meldingen.