Oljeprisen til værs etter OPEC-nyheter

Oljeprisene skyter fart etter oppdateringer fra torsdagens OPEC-møte.

UENDRET: Ifølge Bloomberg skal Opec+ ha kommet til enighet om å holde oljeproduksjonen uendret. Foto: NTB
Energi

OPEC+ skal ha oppnådd enighet om å holde oljeproduksjonen uendret i april. Det melder TDN Direkt og viser til Bloomberg.

«OPEC overrasket oss ved å holde kuttene uendret. Budskapet OPEC sender markedet er at de er ganske villige til å se oljeprisene løpe. De viser også at de vil gå langt i å redusere lagrene som ble bygget i fjor på grunn av pandemien», sa Bart Melek, sjefstrag i TD Securities ifølge Reuters.

  • Brent-oljen er opp 4,5 prosent til 66,84 dollar fatet. Ved børsslutt var den opp 2,6 prosent til 65,88 dollar.
  • WTI-oljen er opp 4,0 prosent til 63,72 dollar fatet. Ved børsslutt sto den i 62,70 dollar fatet, opp 2,7 prosent.

Møtet mellom oljekartellet OPEC og samarbeidslandene, samlet OPEC+, startet klokken 14.00 torsdag. Det var ventet å skulle føre til en produksjonsøkning fra neste måned, men de seneste dagene har rykter om en mulig utsettelse sendt oljeprisene oppover, ifølge Reuters.

DNB Markets viste før møtet til at markedene ventet en produksjonsøkning på 1,5 millioner fat olje pr. dag i april, mens meglerhusets eget estimat var en økning på 1,4 millioner fat.

«Foruten Russland, er USA den største vinneren av en OPEC+-rollover. Med slike prisnivåer, som nå økes enda mer etter nyheten om en mulig rollover-konsensus, kan USA komfortabelt øke produksjonen, selv fra prosjekter med dyr break-even», forklarer Bjørnar Tonhaugen i Rystad energy ifølge nyhetsbyrået.