<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solselskap satser på nytt prosjekt i Nord-Makedonia

Norsk Solar skal være med å bygge et solkraftverk i Nord-Makedonia.

Publisert 15. juni 2021 kl. 07.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
SATSER: Norsk Solar satser i Nord-Makedonia.  Foto: Norsk Solar

 

Energiselskapet Norsk Solar har signert en felles utviklingsavtale om å bygge et solkraftverk i Nord-Makedonia, ifølge en melding fra selskapet. 

– Vi har jobbet aktivt i Balkan-regionen i årevis, og nå materialiserer vi oss. Nord-Makedonia, med sitt store solpotensial, men i stor grad fossil-drivstoffbaserte energimiks, skaper et solid grunnlag for vår forretningsmodell. Før vi fullførte den felles utviklingsavtalen med vår lokale partner, har vi sikret landområdet og relevante lisenser i forkant av forventet investering og bygging, sier Øyvind L. Vesterdal, adm. direktør i Norsk Solar, i meldingen. 

Solkraftverket vil være et felles utviklingsprosjekt med en lokal partner, majoritetseid av Norsk Solar. Prosjektet vil være lokalisert i nærheten av Skopje, i nærheten av store industri- og bedriftsbedrifter. 

Prosjektstørrelsen er 10 megawatt (MW) og er det første av en potensiell større portefølje som bygges sammen med den lokale partneren. 

Solselskapet utvider dermed for andre gang på kort tid. I begynnelsen av juni opprettet det et datterselskap i Brasil for å utnytte potensialet i Sør-Amerika.