<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vindselskap kaster seg inn i anbudsrunden for havvindlisenser

Vindselskapet Magnora Offshore Wind har sendt inn søknader til ScotWind.

    Publisert 19. juli 2021 kl. 07.25
    Oppdatert 19. juli 2021 klokken 14.53
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 196 ord
    BUD: Magnora kaster seg inn i budrunden for rettigheter på den skotske havbunnen.  Foto: Dreamstime

     

    Magnoras datterselskap, Magnora Offshore Wind, har sendt inn søknader til havvindprosjektet ScotWind for to soner i Skottland, ifølge en melding fra selskapet. 

    Magnora Offshore Wind, som er et partnerskap mellom Magnora og TechnipFMC, kaster seg dermed med i kampen for å sikre seg leierettigheter på den skotske havbunnen. 

    ScotWind-prosjektet skal bidra til ytterligere 10 gigawatt ren og grønn energi for Skottlands CO2-nøytralitet innen 2045. Leieavtalene i prosjektet beløper seg til nærmere 10 milliarder pund, inkludert forsyningskjeder og andre fordeler. 

    ScotWind

     
    • Den første runden med avtaler for leie av havbunnen rettet mot havvindparker i skotsk farvann på over et tiår.
    • Det primære målet med ScotWind Leasing er å gi eiendomsrett til havbunnen i det skotske farvannet for utvikling av havvindprosjekter i kommersiell skala.
    • Crown Estate Scotland er forpliktet til å hjelpe Skottland med å nå målet om nullutslipp innen 2045 gjennom havbunn-ansvaret.

    I tillegg til å bli med i budrunden i Skottland har Magnora Offshore Wind til hensikt å delta i den første runden når det skal søkes om havvind-lisenser i Norge. 

    Tidligere i juli ble det klart at Ocean Winds og Aker Offshore Wind har inngått et samarbeid for å kunne by i den samme runden som Magnora nå tar del i.