<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trønderenergi og HitecVision med milliardsatsing på nytt selskap

Trønderenergi og HitecVision går sammen om å danne et selskap for fornybar energi. Selskapet skal ha hovedkontor i Trondheim og aktivitet i hele Norden.

    Publisert 16. mars 2022 kl. 09.45
    Oppdatert 16. mars 2022 klokken 09.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 131 ord
    HELE VERDIKJEDEN: Målet med det nye selskapet er å ha aktivitet i hele verdikjeden, sier konsernsjef Ståle Gjersvold i Trønderenergi. Foto: NTB

    Selskapet som skal satse på fornybar energiproduksjon, elektrifisering og energieffektivisering, opplyser Trønderenergi.

    Trønderenergi, som er eid av 19 trønderske kommuner og KLP, etablerer det nye selskapet sammen med det Stavanger-baserte energifondet HitecVision, som går inn med flere milliarder kroner. De skal eie 50 prosent hver i selskapet som enda ikke har fått navn.

    Det vil i første fase få en investeringskapasitet på mellom 15 og 20 milliarder kroner, og trolig vesentlig mer på sikt.

    Trønderenergi beholder 81 prosent av vannkraften sin og beholder eierskapet til nettkonsernet Tensio.

    All øvrig virksomhet vil bli flyttet over i det nye selskapet, som vil få rundt 250 ansatte.

    Både styret i Trønderenergi og investeringskomiteen i HitecVision har gått inn for den nye satsingen. En endelig beslutning skal tas av TrønderEnergis eiere på generalforsamlingen i slutten av juni.

    (NTB)