<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår Otovo-fest på børsen: – Et høyrisiko-case

Meglerhusene Arctic Securities og Sparebanken 1 Markets har allerede sagt det og nå følger SEB etter: – Kjøp Otovo.

Publisert 22. mars 2022 kl. 07.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
Otovo-aksjen hauses opp: – Et høyrisiko-case
Meglerhusene Arctic Securities og Sparebanken 1 Markets har allerede sagt det og nå følger SEB etter: – Kjøp Otovo. Vi ser nærmere på hvorfor meglerhusene har så tro på solaksjen på Oslo Børs og hvorfor det både kan være en lukrativ og risikabel investering i en tid med energikrise og sug etter grønne løsninger. Redaksjonssjef Anders Pedersen Bjergaard besøker Marius Lorentzen i studio.

Analytiker Håkon Fuglu i SEB sier nå «Kjøp» på Otovo med kursmål 37 kroner i en fersk analyse.

Det bidro til å sende aksjen opp rundt 10 prosent på Oslo Børs mandag, til et kursnivå på snaue 25 kroner.

Fra før har Thomas Dowling Næss i Sparebanken 1 Markets en kjøpsanbefaling med kursmål 45 og Adrian Bergem i Arctic Securities har en kjøpsanbefaling med kursmål 50 kroner.

Vi ser nærmere på hvorfor meglerhusene har så tro på solaksjen på Oslo Børs og hvorfor det både kan være en lukrativ og risikabel investering i en tid med energikrise og sug etter grønne løsninger. 

Redaksjonssjef Anders Pedersen-Bjergaard besøker Marius Lorentzen i studio.

Han påpeker at selv om aksjen kan gå mye, så er det også høy risiko knyttet til en slik aksje som er priset på fremtidig vekst.

– Det er ikke rom for mye feil, sier han om forventningene til kursutviklingen.

Klippet over er fra Økonominyhetene mandag 21. mars. Du kan se hele sendingen her: 

Analytikerne henter solbrillene og svenskene håper aksjebunnen er nådd
Oljeprisen fortsetter oppover på mer enn bare krigsuroen i Ukraina. Det løfter flere oljeaksjer. Samtidig stiger også flere grønne aksjer, inkludert Otovo. Redaksjonssjef Anders Pedersen Bjergaard forklarer hvorfor. Vi snakker også med forvalter Mattias Sjödin i Carnegie Fonder om hvorfor det svenske markedet har falt så mye i år og hva som kan skje videre. 21.03.2022