<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investerer 5,5 mrd. i Røkke-selskap

Japanske Mitsui investerer 5,5 milliarder kroner i Aker Horizons Mainstream Renewable Power og eier 27,5 prosent av selskapet. MRS er nå verdsatt til 20 milliarder kroner. 

Publisert 24. mars 2022 kl. 07.34
Oppdatert 24. mars 2022 klokken 09.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
INVESTERER: Aker Horizons Mainstream Renewable Power får hjelp fra Japan.  Foto: AP Photo

Den japanske giganten Mitsui & Co. investerer 575 millioner euro – 5,5 milliarder kroner – i Aker Horizon-datter Mainstream Renewable Power (MRS).

Prisingen verdsetter MRS til hele 20 milliarder kroner. 

Etter kjøpet eier Mitsui 27,5 prosent av aksjene i MRS, mens Aker Horizons senker sitt eierksap til 54,4 prosent. Eddie O'Connor, sammen med irske detaljinvestorer eier resterende 18,1 prosent.

– Mitsui er den perfekte partneren for Mainstream for å akselerere selskapets vekst og bli stort innen fornybar energi. Jeg har kjent Mitsui for mange år og er sikker på at samarbeidet vil gi betydelig verdi til Mainstream, sier Kristian Røkke, konsernsjef i Aker Horizons.

Penger å hente etter Røkkes milliardsalg
Aker Horizons har solgt REC Silicon-aksjer for 1,4 milliarder. Det får Pareto til å se oppside på 67 prosent i aksjen. Vår Energi kan være en potensiell kjøpsmulighet før analysene kommer neste uke og Vow høster flere positive analyser.

Han omtaler Mitsui som en «høyst viktig del av planen for å utvikle grønne industrielle knutepunkt i stor skala».

– Vi er overbevist om at eierandelen i Mainstream vil styrke det strategiske partnerskapet mellom Aker-konsernet og Mitsui, sier Kazumasa Nakai, konsernsjef i Mitsui.

Mitsui skal ifølge børsmeldingen sørge for å styrke MRS gjennom sitt geografiske fotavtrykk og gi innpass i det asiatiske markedet. I tillegg vil samarbeidet bidra til økt globalt kundenettverk og økt industriell kapasitet. 

«Mitsuis investering i Mainstream vil ytterligere styrke det strategiske partnerskapet mellom de to industrielle gruppene, bane vei for samarbeid innen nye forretningsområder som energi, handel, energistyring, batterilagring, samt grønt hydrogen og ammoniakk», heter det i meldingen.

Den japanske giganten skal ta en aktiv rolle i veksten av selskapet i nært samarbeid med Aker Horizons, sies det i meldingen. 

Transaksjonen er ventet fullført i løpet av april 2022. 

I går ble det klart at Aker Horizons solgte seg ut av REC Silicon for 1,4 milliarder kroner.