<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sparebank 1 Markets om oljegigant: Gir en del positive signaler

Sparebank 1 Markets mener dagens Equinor-oppdatering gir en del positive signaler, primært med bakgrunn i høyere realiserte priser på norsk sokkel.

Publisert 8. apr. 2022 kl. 15.15
Oppdatert 8. apr. 2022 klokken 15.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
OPPDATERTE: Fredag morgen la Equinor frem IR-informasjon i forkant av presentasjonen av resultater for fjerde kvartal, som blant annet viste at Equinors estimerte realiserte væskepris for E&P Norway var på cirka 100 dollar pr fat i første kvartal 2022. Ole Jørgen Bratland

 

Fredag morgen la Equinor frem IR-informasjon i forkant av presentasjonen av resultater for fjerde kvartal. Oppdateringen viste blant annet at Equinors estimerte realiserte væskepris for E&P Norway var på cirka 100 dollar pr. fat i første kvartal 2022. 

Analytikerne i Sparebank 1 Markets noterer at selskapets realiserte oljepris i Norge var 3 dollar pr. fat høyere enn deres estimater. De peker på at dette trolig er forklart av høy etterspørsel etter nordsjøolje i første kvartal, i tillegg til noen timing-effekter. 

Også den realiserte oljeprisen internasjonalt overgikk Sparebank 1 Markets' estimater og estimeres av Equinor til 97-99 dollar pr. fat for første kvartal. 

Analytikerne forventer nedskrivinger av russiske eierandeler; både på bakgrunn av annonseringen om at Equinor har intensjon om å forlate landet, men også «på bakgrunn av situasjonen i Russland generelt». 

«En nedskriving på 1,2 milliarder dollar utgjør 3,3 kroner pr. aksje», skriver meglerhuset. 

Totalt sett mener meglerhuset dagens oppdatering gir en del positive signaler, primært med bakgrunn i høyere realiserte priser på norsk sokkel. 

Meglerhuset har kjøpsanbefaling på Equinor med kursmål 370 kroner pr aksje. 

TDN Direkt