<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mer kullkraft og fornybar energi i Tyskland

Tyskerne brukte mer kull- og vindkraft i første kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Atomkraften, som skal fases ut, stupte 49 prosent.

Publisert 8. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
FORNYBAR ENERGI: Et lyn lyser opp himmelen bak vindturbiner i Jacobsdorf i Tyskland.  Foto: AP

Det viser nye tall fra det tyske statistiske sentralbyrået onsdag. Samlet sett ble 47 prosent av strømforbruket dekket med fornybare kilder som vind, sol og biogass.

Vindkraften økte med hele 29 prosent, noe som i hovedsak skyldes at det var lite vind i første kvartal i fjor.

Bruken av gasskraft falt med 17 prosent. Etter at Russland invaderte Ukraina, har både Tyskland og resten av EU forsøkt å redusere importen av russisk gass.

Samtidig økte bruken av kullkraft med 12,5 prosent – til tross for den politiske målsettingen om å fase ut kull for å kutte klimautslippene. Nesten en tredel av den tyske strømmen ble produsert med kull i årets tre første måneder.

Parallelt med at bruken av fossil energi skal reduseres, er tyskerne i gang med å stenge sine kjernekraftverk. Atomkraften utgjorde 6 prosent av strømforbruket i første kvartal.

(NTB)