<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi ser en serie med skuffelser de neste 3-12 månedene

Carnegie nedgraderer og kapper kursmålet på Mowi-aksjen: – Den sterkeste sesongmessige perioden for laks er bak oss.

    Publisert 12. apr. 2021 kl. 09.18
    Oppdatert 12. apr. 2021 klokken 10.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord
    KAPPER: Carnegie-analytikeren Lars Konrad Johnsen kapper kursmålet på Mowi-aksjen.  Foto: Ivan Kverme

     

    Carnegie nedgraderer anbefalingen på Mowi-aksjen til salg fra tidligere hold og nedjusterer samtidig kursmålet til 165 kroner, fra tidligere 175, melder TDN Direkt.

    Meglerhuset påpeker at lakseprisen har hentet seg inn i løpet av første kvartal, men at det samtidig har vært biologiske utfordringer med vintersår i Nord-Norge og alger i Chile. Det vil også være ekstra kostnader på grunn av regulatoriske endringer i Canada, som ventes å påvirke marginene negativt, ifølge Carnegie. 

    «Med en P/E på rundt 25 ganger på 2022-2023-estimater handler Mowi til en premie mot sitt tre års gjennomsnitt på 56 prosent. Med den sterkeste sesongmessige perioden for laks bak oss ser vi en serie med skuffelser de neste 3-12 månedene som følge av de forhøyede konsensusforventningene», skriver analytiker Lars Konrad Johnsen i Carnegie.

    Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet er i motsetning til Carnegie positiv til Mowi og foretrekker store solide aktører i laksesektoren

    – Lakseprisen beveger seg igjen oppover, i takt med verdens gjenåpning, forklarer investeringsøkonomen, sier han til Finansavisen. 

    Mowi-aksjen er opp 8,90 prosent i år til 208,0 kroner.