Voldberg med rakettår på børs

Endte med et samlet resultat på snaue 880 millioner i pandemiåret.

Publisert 25. april 2021 kl. 10.08
Oppdatert 25. april 2021 klokken 13.26
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 292 ord
KULE: Tore Aksel Voldbergs aksjeår 2020 endte med braksuksess.  Foto: Iván Kverme

Kjendisinvestor og aksjetrader Tore Aksel Voldberg utnyttet et aksjeår preget av uro og usikkerhet til det ytterste. De to siste årene har det meste gått odelsguttens vei på børs.

Gjennom investeringsselskapene Dukat og Skøien har forretningsmannen tjent hele 879 millioner kroner i fjor, ifølge ferske regnskaper publisert lørdag. 

Det er nesten tre ganger så mye som resultatet på 310 millioner i 2019. Allerede den gang tredoblet han resultatet fra året før.

Totalt hadde investeringsselskapene 2,2 milliarder i aksjeinvesteringer og bankinnskudd ved slutten av året – nesten en dobling i forhold til fjorårets 1,2 milliarder. 

Voldberg har imidlertid også høy gjeld – 911 millioner totalt. Gjelden har økt langt mindre enn investeringene, men er opp fra 729 millioner i fjor.

Kreftrakett

Voldbergs store vinner i fjor var kreftaksjen Vaccibody, som har steget hele 284 prosent det siste året.

Investoren kom seg inn i selskapet i god tid før noteringen på Euronext Growth i høst, og sitter nå på 9,1 millioner aksjer – 3,2 prosent av aksjene – i selskapet. Det gjør ham til sjette største aksjonær i selskapet. 

Basert på sluttkursen fredag på 78,50 kroner i Vaccibody sitter Voldberg nå på aksjeverdier i selskapet på over 715 millioner kroner.  

Odelsgutten har imidlertid også en stor aksjepost i Solon Eiendom, der han eier 18,5 prosent av aksjene. Selskapet har ikke gjort det like skarpt på børs den siste tiden, og endte 2020 ned nær 10 prosent.  

Investoren gjorde også en snarvisitt innom luftfartsnykommer Flyr og deres emisjon , men pengene fikk ikke ligge i ro i mer enn en uke før Voldberg og kjendisene flyktet aksjen.  

I Atlantic Sapphire har Voldberg en posisjon på like over 0,9 prosent. Aksjen falt imidlertid 7 prosent i 2020, og har falt ytterligere 30 prosent hittil i år.