<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bitcoin stuper: – Fryktnivåene er høye

Bitcoin faller til det laveste nivået på 18 måneder. Nå advarer mannen bak et populært kryptoselskap om videre fall. 

    Publisert 13. juni 2022 kl. 10.26
    Oppdatert 13. juni 2022 klokken 10.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord
    ADVARER OM FALL: Antoni Trenchev, medgründer av kryptoselskapet Nexo. Foto: Bloomberg

    Bitcoin stupte til sitt laveste nivå på 18 måneder i Asia-handelen mandag. Fallet skjer etter fredagens sjokk etter amerikanske inflasjonstall.

    Verdens største digitale token falt så mye som 10 prosent til 24.800 amerikanske dollar – det laveste nivået siden desember 2020. Andre kryptovalutaer stuper også som følge av et bredt salg etter fallet, ifølge Bloomberg.

    «Vi hører nå om Bitcoin-prognoser som er på et mye lavere nivå enn i dag. Dette viser hvor høyt fryktnivået er blant investorer», sier Antoni Trenchev, medgründer og adm. partner i Nexo.

    Mareritt-tall

    «Verdien på kryptovaluta ligger i hendene til Fed, Nasdaq og andre risikoaktiva», sa Trenchev videre.

    Fredag ble det offentliggjort tall som viste at konsumprisindeksen i USA økte med 8,6 prosent på årsbasis i mai, hvilket var den høyeste noteringen siden 1981.

    «Marerittdag for den amerikanske sentralbanken», skrev Handelsbanken i en oppdatering.

    Markedene venter nå spent på onsdagens rentebeskjed fra Fed. Ifølge økonomene har sentralbanken tydelig kommunisert at det blir en dobbel renteøkning, og dette er også konsensus blant analytikerne.

    Kryptovaluta, som allerede har lidd av Feds politikk de siste månedene, forventes å svekkes ytterligere etter den nye rentebeskjeden.

    Mandag stanset også kryptoselskapet Celsius alle uttak, noe som svekket tilliten ytterligere blant investorene.