<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kryptovalutaen fikk svær oppdatering – faller som en stein

Ethereum kuttet denne uken energiforbruket med 99,5 prosent. Likevel er kryptovalutaen på sitt laveste på tre måneder – og faller fortsatt.

Publisert 17. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 266 ord
BLE GRØNNERE: Etter bitcoin er ethereum verdens største kryptovaluta. Luke MacGregor/Bloomberg

Kryptovalutaen ethereum, verdens nest største kryptovaluta, gikk denne uken ut med en stor oppdatering som i praksis fjerner muligheten for å utvinne ether via datamining. Det kutter energibruken med minst 99,5 prosent.

– Det er den største og mest viktige endringen av en kryptovaluta noensinne, og noe de har jobbet med i over åtte år, sier Vetle Lunde i Arcane Krypto til Finansavisen.

Markedet reagerte rolig på nyheten, før det begynte å gå nedover. Så langt denne uken er kryptovalutaen ned 16,6 prosent, skriver CNBC.

Peker på makro

Det til tross for at oppdateringen har blitt hyllet verden over. Adm. direktør i Okcoin, Jason Lau, peker på at markedet har vært anspent denne uken i påvente av neste ukes rentemøte hos Federal Reserve.

– Vi sitter dessverre fortsatt fast i dette, og vi har egentlig ikke hatt den katalysatoren for å koble kryptomarkeder fra makrotrendene, sier han til CNBC.

Lau mener ethereum-oppdateringen potensielt kunne vært den katalysatoren.

– Praktisk sett har ikke sammenslåingen gjort stort for ether på dette stadiet – det er virkelig et første steg i en serie med oppgraderingen, mener han.

Ned over 55 prosent

En ether omsettes lørdag ettermiddag for 1425. Så langt i år har kryptovalutaen falt med over 55 prosent.

Likevel er det flere ting som taler for at etherium kan være en god investering i tiden fremover. Kryptoanalytiker John Todaro mener man vil kunne se bedre tider for den digitale valutaen etter minst et halvt år.

– Sammenslåingen baner vei for fremtidige teknologiske oppdateringer som vil gi forbedret skalerbarhet, men dette er fortsatt måneder, om ikke år, unna, sier han til CNBC.