Meglerhus oppgraderer Sissener-favoritt

Kepler Cheuvreux vraker sin reduser-anbefaling på Storebrand samtidig som kursmålet jekkes opp.

Publisert 17. sep. 2021 kl. 10.01
Oppdatert 17. sep. 2021 klokken 10.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord
OPPGRADERES: Kepler Cheuvreux oppgraderer Storebrand-aksjen til hold. På bildet ser du Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand. Foto: Eivind Yggeseth

 

Kepler Cheuvreux-analytiker Peter Eliot oppgraderer sin anbefaling på Storebrand fra reduser til hold samtidig som kursmålet heves fra 76 til 80 kroner. 

Ifølge TDN Direkt innleder analytikeren analysen med å forklare at etter en periode med svak utvikling relativt til andre sammenlignbare selskaper i bransjen, anser meglerhuset ikke lenger Storebrand-aksjen som dyr. Eliot tror Storebrands solvens vil dra nytte av de siste ukenes oppgang i norske renter, samt en høyere volatilitetsjustering.

«Storebrand har underprestert i forsikringssektoren til tross for medvinden de har opplevd, og vi tror de nå kan ta dette igjen», skriver analytikeren, ifølge TDN Direkt.

Sisseners favoritt

Storebrand har i lang tid vært forvalter Jan Petter Sisseners favorittaksje. Ved inngangen til september sto aksjen for 9,1 prosent av fondet Sissener Canopus.

– I Norge er det grunn til å være forsiktig i aksjemarkedet. Man må satse på de aksjene som vil dra nytte av renteoppgangen, sa Jan Petter Sissener til Finansavisen for litt over en uke siden.

DNB Markets venter kursoppgang

Tidligere denne uken understreket DNB Markets i en rapport at verdsettelsen av Storebrand har vist en tilnærmet flat utvikling siden midten av april. I samme periode har Oslo Børs steget drøye 7 prosent, mens verdensindeksen er opp rundt 6,5 prosent.

«Samtidig ser vi også at det er forventninger om at Norges Bank vil sette opp renten ved sitt rentemøte neste uke», skrev meglerhuset i sin rapport.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Storebrand og opererer med et kursmål på 102 kroner. Ifølge Bloomberg er gjennomsnittlig kursmål blant analytikerne som følger Storebrand på 89,95 kroner.

Fredag omsettes aksjen for 79,42 kroner, opp 1,2 prosent.

Storebrand

  • Finanskonsern i markedet for langsiktig sparing og forsikring. 
  • Har hovedkontor på Lysaker. 
  • Konsernsjef er Odd Arild Grefstad. 
  • Fikk nåværende selskapsform i 1991 gjennom fusjon med det gjensidige forsikringsselskapet UNI. 
  • Største aksjonærer er Folketrygdfondet.