Sjøhytter blir revet bort

– Det som blir lagt ut for salg, blir revet bort. Hytteselgere bør ikke vente med å legge objekter ut for salg, sier eiendomsmegler.

GIKK UNNA: Denne hytta på Kjerringholmen i Kragerø ble solgt for 12.750.000, 50.0000 under prisantydning. Det har nå vært færre hytter til salgs enn normalt. Foto: Krogsveen
Fritidsbolig

– Så stort trykk som det er nå, har jeg aldri opplevd – og jeg har jobbet som eiendomsmegler i en årrekke, sier Henrik Tangen, daglig leder i Krogsveen, avd. Bamble.

HAR KJØPERE PÅ BLOKKA: Henrik Tangen i Krogsveen avd. Bamble. Foto: Krogsveen

Han selger hytter langs Telemarkskysten, fra Helgeroa og ned til Kragerø. 

– Det er færre som har lagt ut fritidseiendommer til salgs enn normalt. Jeg sier til hytteselgere at det er ingen grunn til å vente med å legge ut hyttene til salgs. Det er mange kjøpere som har god økonomi og som ønsker seg en hytte ved sjøen nå.

Rentene ventes å være lave og sjøhytter har historisk vært trygge investeringer.

– Det er også de færreste som trenger å selge hytta, men jeg mener hytteselgere bør teste markedet nå, sier Tangen. 

Jeg er redd for at det blir lagt ut for få hytter i markedet
Henrik Tangen

Budrunder og raskt salg

Han har solgt tre hytter de siste dagene, som har gått fort unna. 

– Det har vært flere besøkende og budrunder på alle. Hyttene har gått omtrent på prisantydning eller litt over, sier han. 

På grunn av smittevern tar han en og en ut i båten på visning.

En hytte i Kragerø hadde prisantydning 12,8 millioner og gikk 50.000 kroner under prisantydning. En hytte i Helgeroa ble solgt for 6,1 millioner kroner, 100.000 kroner over prisantydning. En enkel hytte mot Landgangen, mellom Helgeroa og Brevik, gikk for 3 millioner kroner, som var 500.000 over prisantydning.

SOLGT: Denne hytta i Bjønnes – Solvika,like nord for Helgeroa,  gikk for 6,1 millioner, 100.0000 over prisantydning. Foto: Krogsveen Bamble

Selgere bør på banen

– Det kommer noen flere ut i markedet fremover, men jeg har fått mange henvendelser fra folk som ønsker å kjøpe og drømmer om en hytte ved sjøen nå. Jeg er redd for at det blir lagt ut for få hytter i markedet. Etterspørselen ser ut til å være mye større enn det som blir lagt ut nå, sier Tangen.

SOLGT: Denne hytta i Langangsfjorden, mellom Brevik og Helgeroa, gikk for 3 millioner, 500.000 over prisantydning. Foto: Krogsveen

Tore Solberg, eiendomsmegler ved fritidsavdelingen i Eiendomsmegler 1 i Vestfold, sier også at markedet så langt har vært overraskende bra. 

HYTTENE SELGES FORT: Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 i Sandefjord. Foto: Eiendomsmegler 1

Han selger hytter i Sandefjord, Larvik og Færder. 

– Vi har solgt fire hytter omtrent til prisantydning i prisklassen 5-10 millioner kroner. Noen lå ute i fjor uten å bli solgt, og nå er de blitt solgt med en gang, men kanskje med litt lavere prisantydning enn i fjor. Jeg har også solgt et objekt før det kom ut i markedet, sier han.

Tror på bra sesong

Både smitte i Europa, tidligere terrorfare og lav kronekurs, gjør det nå attraktivt å investere i Norge fremfor utlandet.

– Alle vil jo nå feriere i Norge, det er hyggelig ved sjøen og sjøhytter har vært gode investeringer historisk, sier Solberg. 

– Jeg tror normal-hyttemarkedet i prisklassen 5-10 millioner kroner vil bli veldig bra i år. Det samme med hytter under 5 millioner kroner. De dyrere hyttene, mellom 15 og 40 millioner kroner, har vi ikke erfaringsgrunnlag på ennå og det er litt tidlig å si, men jeg tror at også dette salget vil bli ganske bra, sier han. 

Solberg mener at det nå burde vært flere hytter ute til salgs i markedet, tatt i betraktning at det har vært vår en måned allerede. 

– Folk har kviet seg for å reise til hytta og gjøre den i stand for salg, men jeg har en god del som skal ut nå. Jeg tror det blir godt besøkte visninger. Det er litt for tidlig å fastslå at det går kjempebra så tidlig i sesongen, men jeg har god tro, sier Solberg.

fritidsbolig
kragerø
henrik tangen
tore solberg
helgeroa