Hytte usolgt for 13 mill. i fjor – i år fløy den for 16,1

Tore Solberg måtte dumpe prisen til 11,9 millioner kroner da ingen ville betale 13 millioner for Sandefjord-hytta i fjor. Nå er den solgt for 16,1 millioner etter febrilsk budrunde.

UTSIKT: Hytta i Sandefjord har hverken selveiertomt eller strandlinje, men utsikt og sol sendte prisen opp fra en antydning på 11,9 millioner til en kjøpspris på 16,1 millioner. Foto: Eiendomsmegler 1
Fritidsbolig

– Det var helt rått. Helt fantastisk. Vi fikk ingen respons på hytta i fjor – ihvertfall svært begrenset respons da prisen var 13 millioner kroner. Så kuttet vi prisen til 11,9 millioner og fikset på forsidebildet på annonsen, sier hyttemegler Tore Solberg i EiendomsMegler 1 i Sandefjord.

Resultatet var overveldende.

– Det kom noe voldsomt mange på visning – både den offisielle visningen ettersom vi hadde god plass, og på privatvisningene på søndag.

– Mandag var det en voldsom budrunde mellom tre budgivere, hvor det første budet kom inn på prisantydningen på 11,9 millioner, sier Solberg.

Det handler om det ekstra trykket i år på grunn av at folk må feriere i eget land
Tore Solberg, EiendomsMegler 1

– Ekstra trykk i år

Det han snakker om, er en eiendom på Østerøya i Sandefjord. Uten strandlinje, men med vestvendt beliggenhet, sol og utsikt over Mefjorden. Selve hytta er på bare 116 kvadratmeter og på festet tomt.

– Jeg har en forklaring på den store interessen, og det er at dette er et sted som er veldig lett å flytte rett inn i. Det appellerte til mange, i og med at mange er opptatt av å bruke stedet i år. Det tror jeg er hovedårsaken, sier Solberg.

FORNØYD: – Det var helt rått. Helt fantastisk. Vi fikk ingen respons på hytta i fjor – ihvertfall svært begrenset respons da prisen var 13 millioner kroner. Så kuttet vi prisen til 11,9 millioner, sier eiendomsmegler Tore Solberg. Foto: Håkon Sæbø

– Men var ikke hytta slik i fjor også?

– Jo, det er ikke investert noe. Men det handler om det ekstra trykket i år på grunn av at folk må feriere i eget land. Det å kunne samle familien et sted når man bor i en mindre leilighet i Oslo har en verdi.

Lokkepris fungerer

– Jeg tror også det spiller inn at det er lite bra saker i markedet for tiden. Det er begrenset tilbud og begrenset der mye stemmer både med tanke på beliggenhet og hytte. Her stemte alt. Når etterspørselen er stor, og tilbudet er lite, blir det ekstra stort trykk på det som er bra, sier Solberg.

– Kan det ha sammenheng med at dere hyttemeglere for en gangs skyld gikk ned i pris for å lokke til dere kjøpere når dere merker at etterspørselen ikke er der, slik boligmeglere i byene har gjort i lang tid?

– Det kan nok hende. Men vi opplever at folk er bevisste på hva de kan få for eiendommene sine, så de har ikke vært med på å gå ut med lokkepriser. Vi har heller ikke ønsket det, og jeg følte ikke dette var lokkepris, men i ettertid kan man sikkert diskutere det.

– Sol er kjempeviktig

– Vil dette endre strategien i fremtiden?

– Det vil ha innvirkning neste gang det er lignende eiendommer for salg. Så må man ta med at når folk priser sin egen eiendom, så glemmer de at den har to timer mindre sol enn naboen som fikk solgt til kjempepris. Sol er kjempeviktig, sier Solberg.

Han er likevel ikke skråsikker på at kjempesalget i Sandefjord er representativt for andre hytter som kommer for salg.

– Jeg tror ikke vi kommer i nærheten av denne. Men vi har nå lagt ut en bolig i et hytteområde, og der tror jeg vi kan få noe av den samme effekten, selv om prisen er 7,5 millioner.

– Men ellers mener jeg at markedet er hett for bra ting. Folk skiller veldig klinten fra hveten.

Også en hytte på Hæstadneset i Høvåg er nettopp solgt til høy pris. Hytta ble lagt ut for 14 millioner i slutten av april, og ble solgt for 15,5 millioner kroner kun en uke senere.

ATTRAKTIV: Høvåg-hytte lagt ut for 14 millioner, solgt for 15,5. Foto: Sondre Transeth

Men ikke alt går skyhøyt, selv om selgerne av en eiendom på Sauøya i Kragerø nok vil være fornøyd med å få solgt raskt i år for 16,5 millioner etter en prisantydning på 18,5 millioner, som den også lå ute for i fjor uten å bli solgt.

Hytte Kragerø Foto: Aktiv
Hytte Kragerø Foto: Aktiv
Eiendomsmegler og partner, her på bryggen i Tønsberg. Foto: Gard Setsaas