Norgesferie og priskutt ga budrunde for tungsolgt øy

– Jeg tror norgesferie og få fritidsboliger for salg var mer avgjørende enn priskuttet – alt rives bort, sier Didrik Schou i Eie Eiendomsmegling.

BUDRUNDE FRA LAVERE UTGANGSPUNKT: Beinskjær i Sandefjord ble brått mer populær etter priskutt.  Foto: Eie Eiendomsmegling/Kavlie-Borge
Fritidsbolig

Nylig ble Finn-annonsen for det tungsolgte, karakteristiske styrhuset på øya Beinskjær ved innseilingen til Sandefjord oppdatert med «Solgt».

– Det har tatt tid, det er en litt spesiell eiendom, men så kom det fart i markedet, sier Didrik Schou i Eie Eiendomsmegling i Sandefjord om salget av den 4,2 mål store øya.

Tungsolgt øy

Har man kjørt båt innover Sandefjordsfjorden, har man garantert lagt merke til landemerket Beinskjær. Øya ble kjøpt for den nette sum av 400 kroner av Arnt Wegger i 1936, og det iøynefallende styrhuset, som tilhørte hvalbåten «Thorgeir», ble plassert på øya i 1957 som fritidsbolig.

Beinskjær med det lille styrhuset på 35 kvadratmeter ble første gang forsøkt solgt for 8 millioner kroner i 2018.

– Vi hadde en takstmann som vurderte litt optimistisk, siden det ikke er noe sammenlignbart i markedet. Vi solgte en annen øy for 8 millioner det året, så vi trodde markedet var med på prisen, sier Schou.

INGEN PANORAMAUTSIKT: Fra stuen er det beskjedent med sjøutsikt til tross for at det er hav på alle kanter utendørs. Foto: Eie Eiendomsmegling/Kavlie-Borge

Men markedet var langt ifra enig i prisvurderingen. For å lokke til seg kjøpere til det lille styrhuset, som inneholder to små lugarer hvor man må sove i høyden, en smal bysse, stue med små runde, høytsittende båtvinduer som ikke gir den åpne utsikten man kunne ønske seg over fjorden – men til gjengjeld kan terrassen på øvre dekk by på vidstrakt utsikt over havet, ble prisen kuttet til 6,9 millioner i 2019.

– Med denne prisen ble Sandefjord kommune interessert i å kjøpe øya som fritidsområde for innbyggerne. Det mener jeg de burde gjort, men bystyret klarte ikke å enes om det var riktig bruk av penger, sier Schou.

Folkepris ga budrunde

Med mangel på sjøhytter i markedet i år, så megleren sitt snitt til å legge ut øya for salg på nytt med et priskutt på 2 millioner kroner.

– Vi la den ut i april til 4,99 millioner. Når vi kom ned på nivået for folkepriser på sjøhytter, ble det umiddelbar respons.

– Jeg tror likevel pålagt norgesferie og få fritidsboliger for salg var mer avgjørende enn priskuttet – det legges ut for lite, så alt rives bort, hevder Schou.

– Det var to som knivet om øya i en budrunde, og Beinskjær ble til slutt solgt for 5,3 millioner, mer enn 300.000 kroner over prisantydning, sier megleren.

Eventuelt 2,7 millioner under prisantydning, alt ettersom hvilket utgangspunkt man velger.

4,2 MÅL: Selv om styrhuset er på knappe 35 kvadratmeter, er det stor plass å boltre seg på utendørs når det er finvær. Med på kjøpet følger et bryggeanlegg på østsiden. Foto: Eie Eiendomsmegling/Kavlie-Borge

Fikk prøvebo med østersfest

– Det er ikke så ofte man selger et styrhus. Det er maritime folk, seilentusiaster, som har kjøpt stedet. De hadde med seg sonar og alt utstyr for å sjekke dybdeforholdene mens de var på visning. Det er første gang vi har opplevd det, sier Schou.

Megleren ga potensielle kjøpere mulighet til å prøvebo styrhuset, og det kan ha gitt fart på salget.

– De som vant budrunden var der på østerslag sist fredag og fikk prøvebo styrhuset den helgen, og så bød de øya påfølgende mandag.

fritidsbolig
sandefjord
Beinskjær
eie eiendomsmegling
didrik schou
sjøhytter
budrunder
priskutt
Nyheter
Fritidsbolig