– Sjokkerende høye hyttepriser

Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret er sjokkert over det han mener er eksplosjonsartet prisvekst for sjøhytter i Sverige.

SJOKKERT: Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret. Foto: Håkon Sæbø
Fritidsbolig

– Det er en eksplosjon i det svenske hyttemarkedet med veksten på 11 prosent i Västra Götaland. Norske kjøpere er de som har dratt det svenske markedet i årevis og i år har nordmenn droppet å kjøpe i Sverige etter stengte grenser, sier Øye i Prognosesenteret.

Gjennomsnittprisen for sjøhytter i de mest populære områdene for nordmenn i den svenske skjærgården har økt til 3,4 millioner svenske kroner. Blant nordmenns feriefavoritter troner Sotenäs i Kungshavn øverst med en snittpris på over 3,7 millioner svenske kroner, mens i Strömstad er snittprisen nå 3,3 millioner svenske kroner.

«Shocking news»

– Prisveksten er «shocking news» for Sverige å være. I topp fire-kommuner i nordmenns ferieparadis har snittprisene økt til langt over 3 millioner svenske kroner – det har aldri skjedd før. Tidligere lå alle priser på 2-millioners tallet.

– For nordmenn som vil sikre seg en billigere hytte ved sjøen i Sverige, ser prisene ut til å ha steget noe mer enn i Norge. 

Øye trekker frem at Västra Götaland utmerker seg i stor grad som et norsk marked og er tett knyttet til prisnivåene langs kysten av Østfold, Vestfold og sørover i Norge.

– Høye priser i Sverige skyldes for en stor del solid norsk kjøpekraft. Da er det ekstra sjokkerende at prisveksten er så høy, tatt i betraktning at nordmenn ikke har bidratt til å løfte prisene i Sverige i år.

hyttepriser
sverige
ferieparadis
bjørn-erik øye
prognosesenteret
prisvekst
Nyheter
Fritidsbolig