Utsolgt på Beitostølen – dobler utbyggingen

Byggingen av Riddertunet på Beitostølen startet uten kjøpere, men salget gikk over all forventning. Nå kommer ytterligere 60 leiligheter og 50 hotellrom.

SKI INN OG UT: Det nye byggetrinnet vil ligge helt inntil alpinanlegget. Prisene er ennå ikke fastsatt, men vil stige. Illustrasjon: Arcasa
Fritidsbolig

Sommeren 2018 tok lokale utbyggere sjansen på å sette i gang det største leilighetsprosjektet på Beitostølen noen gang. Uten en eneste salgskontrakt i hånden, startet byggingen av Riddertunet, som etter planen skal romme rundt 200 leiligheter, flere restauranter og handelslokaler samt en parkeringskjeller med plass til 1.000 biler.

Timingen skulle vise seg å være god. I de tre første byggene er alt utsolgt, og i et fjerde bygg som står klart i sommer er det bare tre leiligheter igjen.

Rettere sagt: Det var tre leiligheter igjen, men før vi rakk å publisere denne saken, ble også de solgt.

Dermed er 78 leiligheter solgt totalt, og det er klart for andre fase.

– Vi legger ut 42 leiligheter for salg, og så kommer det 50 familierom i et nytt hotellkonsept. I tillegg bygges det 18 leiligheter som er ment for utleie, sier Anders Lysholm, partner og eiendomsmegler i Privatmegleren Dyve & Partnere.

Prisøkning

Prisene og den endelige utformingen er ennå ikke fastsatt, men Lysholm sier de vil justeres «et knepp opp».

Av de tre leilighetene som fortsatt var igjen i det fjerde bygget, kostet den billigste 3 millioner kroner. Da gjaldt det en toroms i første etasje med et bruksareal på 47,5 kvadratmeter.

En fireroms på 68 kvadratmeter ble priset til 4,25 millioner kroner, også den i første etasje.

– Vi hadde egentlig ikke tenkt å selge leilighetene i første etasje. De var tenkt til utleie, men markedet var så bra at vi valgte å legge ut dem også, sier Lysholm.

Utbyggeren Beitostølen Invest har likevel beholdt noen leiligheter for utleie.

Beitostølen

  • Tettsted på cirka 900 meters høyde over havet i Øystre Slidre i Valdres.
  • Har rundt 380 fastboende og 280.000 gjestedøgn i året.
  • Fylkesvei 51 i Oppland går gjennom Beitostølen og videre over Valdresflya, men er vinterstengt over høyfjellet.
  • Regnes som et av de mest snøsikre vintersportsstedene i Europa. Har 320 kilometer med langrennsløyper og to alpinanlegg med til sammen ni heiser.
  • Rangert av Skiinfo.no som Norges tredje beste generelle skisted etter Geilo og Trysil.

Inntil bakken

– At det blir en prisøkning, er helt åpenbart. Toppleilighetene blir spektakulære, og vi ser at vi kunne priset de vi har solgt høyere. Beliggenheten blir helt inntil bakken, det ligger høyt, og vi har fantastisk interesse, hevder Lysholm.

Da de første leilighetene ble solgt i 2018, kunne man få 80 kvadratmeter for rundt 4,4 millioner kroner. Nå ligger en tilsvarende leilighet dermed an til å nærme seg 6-millionersmerket.

MER Å SELGE: Terje Fahre i Beitostølen Invest (t.v.) og Anders Lysholm i Privatmegleren Dyve & Partnere. Foto: Gard Setsaas

– Det er ikke noen minimumsløsninger her, og standarden i det nye byggetrinnet blir minst like god, sier Lysholm.

Det betyr vannbåren gulvvarme, minst 265 centimeters takhøyde i stuen, medfølgende garasjeplass, heis, trepaneler på veggene og integrerte hvitevarer fra Miele.

Ikke salg og tilbakeleie

Det nye byggetrinnet skal også inkludere en restaurant og et spa. Meningen er at det skal stå ferdig julen 2023.

– Hvordan vil hotellkonseptet bli?

– Det vil ikke bli noe tradisjonelt hotell med konferanselokaler, men familierom med egen kjøkkenkrok. Hvordan bookingen skal foregå er ikke helt klart ennå, men de 50 rommene skal ikke selges, sier Lysholm.