Magne Furuholmen, Olav Selvaag og Øyvind Eriksen inntar miniøy i Lofoten

Uten veiforbindelse kjøper Aha-medlem Magne Furuholmen syv hyttetomter og et gårdsbruk på Stormolla i Lofoten sammen med Øyvind Eriksen og Olav Selvaag.

«FOOT OF THE MOUNTAIN»: Slik ser Magne Furuholmen, Olav Selvaag og Øyvind Eriksen seg for hytteprosjektet på Stormolla utenfor Svolvær i Lofoten blir seende ut når det står ferdig. Bak ruver Heggedalstind på 751 meter over havet. Illustrasjon: Logg Arkitekter
Fritidsbolig

På øya Stormolla i Vågan kommune, der det føles som «Mother Nature Goes to Heaven» og sinnstilstanden higer etter følelsen av «Living at the End of the World» kjøpte Aha-keybordist, -sanger, -låtskriver og billedkunstner Magne Furuholmen tomter for et par år siden.

Endret fra rorbuer til hytter

«Tomtene var regulert for hytteformål, med allerede godkjente byggeplaner for tradisjonelle rorbuer», skriver Furuholmen i en e-post til Finansavisen. 

I stedet for å lage rorbuer, hyret Furuholmen inn arkitektfirmaet Logg Arkitekter og redesignet prosjektet.

«HUNTING HIGH AND LOW»: Multikunstner Magne Furuholmen har funnet sitt paradis i Lofoten. Foto: NTB

«Totalt syv enheter er byggemeldt og godkjente – fire av dem er på 66 kvadratmeter, og tre på cirka 75 kvadratmeter. Disse er noe mindre i størrelse enn de opprinnelige planlagte rorbuene, og med et mer moderne uttrykk», skriver han videre.

Topptungt

Og med seg har han fått eiendomsmannen Olav Selvaag og Røkkes høyre hånd, Aker-sjef Øyvind Eriksen.

«Magne Furuholmen eier i dag en attraktiv tomt på Stormolla. Min kone, Kristin, og jeg skal kjøpe en del av denne for å kunne oppføre en normal hytte på under 100 kvadratmeter», skriver Selvaag i en SMS til Finansavisen.

Stormolla er en øy utenfor Svolvær i Vågan kommune i Lofoten uten veitilknytning til fastlandet, men det går bilferger og hurtigbåter. Hurtigruta passerer Stormolla mellom Svolvær og Raftsundet.

«WE'RE LOOKING FOR THE WHALES»: Olav Selvaag (t.v.) og Øyvind Eriksen. Foto: Iván Kverme/Eivind Yggeseth

– Vi er blitt veldig fascinert av Brettesnes som sted, med dets rike historie og sjarm – og ikke minst av Stormollas fantastiske natur, sa Furuholmen til Lofotposten i oktober.

Kjøpte gård

I midten av januar utvidet han satsingen. 

Han kjøpte Brettenes Gård på Storsmolla. Gårdens prisantydning var 3,5 millioner kroner, og Furuholmen fikk tilslaget sammen med Selvaag og Eriksen. 

Eiendommen består av bolighus, fjøs, naust, redskapshus og landbruksarealer, ifølge avisen.

Selskapet er registrert for å drive jord- og skogbruk – i tillegg til kunstneriske og kulturelle aktiviteter.

«Lofoten, og for oss særlig Stormolla, er et område med helt unike naturopplevelser til lands og til vanns, som vi ønsker å kunne dele med venner og bekjente gjennom prosjektet. På sikt håper vi, i dialog med lokale krefter, å kunne tilby opplevelser av en mer kulturell art – selv om det dessverre er for tidlig å si noe mer konkret om dette nå», skriver Furuholmen.

13,4 kilometer vei

Ifølge Wikipedia ble byggingen av 13,4 kilometer fylkesvei på Stormolla ferdigstilt. Veien forbinder bygdene Ulvåg, Øyhelle og Brettesnes. Nord på øya er det et fergeleie i Finnvika med forbindelse til Digermulen Hinnøya. I 2018 var det 34 fastboende på øya.