Spetalen kjøpte Norges nest dyreste fjellhytte

Øystein Stray Spetalen har i mange år holdt til på Norefjelltunet midt i OL-bakken fra 1952. Etter et fantastisk aksjeår har han kjøpt Norges nest dyreste fjellhytte for 41 millioner.

HVIT VINTER: Vidsynveien 90 på Norefjell er solgt fra Per Christian Haukenes til Øystein Stray Spetalen. På 1.000 meters høyde var det ingen grunn til å bekymre seg for snømengdene i påsken.
Fritidsbolig

Den 2. mars la Sem & Johnsen inn en sikring på 48 millioner kroner på Per Christian Haukenes' kjempeeiendom i Vidsynveien 90 på toppen av Norefjell. Bakgrunnen for sikringen er at Øystein Stray Spetalen har kjøpt eiendommen til Haukenes.

Spetalen skal ha betalt 41 millioner kroner for eiendommen. Det rangerer kjøpet som den nest dyreste hytteeiendommen på fjellet noen sinne.

Eiendommen ligger på oversiden av 903-utbyggingen helt innerst i én av grenene i Vidsynveien. Tomten er på 2,2 mål, og bygningsmassen er på 352 kvadratmeter over tre etasjer. Hytta sto ferdig i 2013.

Selv vil ikke Øystein Stray Spetalen kommentere hyttekjøpet på Norefjell. Heller ikke Per Christian Haukenes har besvart Finansavisens henvendelser.

FRA LEILIGHET TIL HYTTE: Øystein Stray Spetalen koste seg på Norefjell i påsken, og planlegger å gjøre det i ny hytte fremover også. Foto: Eivind Yggeseth

Underjordisk garasje

Øystein Stray Spetalen har toppleiligheten på Norefjelltunet 6. Han betalte 12 millioner kroner for to leiligheter på til sammen 374 kvadratmeter i 2005 før han slo dem sammen. 

I påsken feiret Spetalen  og familien hyttekjøpet på Norefjell sammen med selgerne Per Christian og Marianne Haukenes. Per Christian Haukenes har bakgrunn fra ulike stillinger i R. S. Platou, Pareto og Fearnley, men har siden jobbet som investor.

Haukenes kjøpte tomten i 2012 for 4,5 millioner kroner og har bygget, og bygget deretter en romslig hytte med moderne preg, og utstrakt bruk av kobber.

Eiendommen består av hovedhytte samt to tilleggsbygg samt underjordisk garasje. Likevel har ikke salgsjobben vært så rask som planlagt.

Allerede i 2016 skulle Haukenes ta med seg familien og flytte til California for tre år, hvorpå planen var å selge huset i Oslo og hytta på Norefjell, ifølge Anders Langtind i Privatmegleren. Han satte da en prislapp på 29 millioner kroner på hytta.

SELGER: Per Christian Haukenes har solgt hytta på Norefjell etter å ha planlagt salg helt fra 2016, men nå fikk han mye høyere pris. Foto: Foto: Marian Jade

Geilo foran Norefjell

Øystein Stray Spetalens hyttekjøp plassere seg som nummer to i Norge. 

Det aller dyreste transaksjonen er det Aage Thoresen som står for da han kjøpte Tore Rygh Gards eiendom på toppen av Geilo Fjellandsby i 2019. Han betalte da 44 millioner for eiendommen.

Dette er eiendommen PGS-gründer Reidar Michaelsen i lang tid forsøkte å selge for 48 millioner kroner. Han endte opp med å selge den for 35 millioner til Rygh.

Eiendommen som hadde førsteplassen før Thoresens kjøp i 2019 var Steinar Mikkelsen som solgte sin eiendom, Skarvegløtt, til Martin Kværnstuen, finanssjef i IT-selskapet Kahoot. Mikkelsen ønsket opprinnelig 60 millioner for eiendommen, men endte opp med en salgspris på 39 millioner.

Hvis Norefjell skal utfordre Geilo om førsteplassen på pristoppen må trolig Pangea-gründer Bård Bjølgerud legge ut sin kjempeeiendom for salg. Denne ligger rett øst for 903-utbyggingen og litt nedenfor Spetalens nye hytte.