<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter i Kid etter resultatfall

Arctic ser likevel over 40 prosent oppside i Kid-aksjen. 

Publisert 15. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
SER OPPSIDE: Arctic kutter i kursmålet, men er likevel positive til Kid, her representert ved konsernsjef Anders Fjeld og finansdirektør Eystein Lund. FOTO: Ivan Kverme

 

I en oppdatering tirsdag kommer det frem at Arctic Securities kutter kursmålet på Kid fra 120 kroner til 100 kroner pr. aksje, samtidig gjentar meglerhuset kjøpsanbefalingen på selskapet. 

Med kursmålet satt til 100 kroner pr. aksje ser Arctic en oppside på 40 prosent i Kid-aksjen. 

Arctic har også nedjustert estimatene for fjerde kvartal i 2022 og 2023, ettersom de mistenker at Kid vil ha problemer med å utligne økte fraktkostnader på kort sikt.

Resultatfall

Kid la frem tallene for tredje kvartal i forrige uke, og kunne da vise til resultatfall på over 80 millioner kroner. 

Kid endte med et resultat før skatt på 41,3 millioner kroner for årets tredje kvartal, mot 124 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 56,3 millioner kroner, en nedgang på 78,6 millioner kroner.

Selskapet opplyste på forhånd om at de høye fraktkostnadene i 2022 ikke var tilstrekkelig innarbeidet i prisberegningsmodellene, noe som førte til et uventet fall i bruttomarginen i løpet av kvartalet. De økte fraktkostnadene kan også ramme bruttomarginene i fjerde kvartal, og videre inn i 2023, meldte Kid i kvartalsrapporten.

– Vår nåværende lagerbeholdning har en relativt høy andel av fraktkostnader som vil bli belastet etter hvert som varene selges i de kommende kvartalene, og vi vil ikke være i stand til å nå våre økonomiske mål for 2022, sa konsernsjef Anders Fjeld ved kvartalstallfremleggelsen.