<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU inngår ny vaksineavtale

EU-kommisjonen har inngått sin tredje rammeavtale om kjøp av en mulig, fremtidig coronavaksine. Norge er også dekket av avtalene.

Publisert 8. okt. 2020 kl. 14.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 131 ord
NY AVTALE: EU har inngått rammeavtale med nok en mulig produsent av coronavaksine. Foto: NTB

Så snart en vaksine er klar, kan EUs medlemsland bestille vaksiner til 200 millioner mennesker fra Janssen Pharmaceutica, som er en del av det multinasjonale konsernet Johnson & Johnson. Det er også en opsjon på ytterligere 200 millioner doser.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad bekrefter at Norge er omfattet av EUs avtaler med vaksineprodusentene. Avtalen med Janssen er den tredje i sitt slag.

– Hvilke av disse vaksinene som til slutt vil bli distribuert i EU og til Norge – via Sverige – er fortsatt ikke avgjort, skriver Nakstad i en epost til NTB.

Helsekommissær Stella Kyriakides sier det vil komme flere avtaler. Fra før har kommisjonen inngått avtaler med AstraZeneca og Sanofi-GSK. Det har også vært gjennomført innledende samtaler med CureVac, BioNTech-Pfizer og Moderna.