<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Godt coronamomentum

Vaccibody fortsetter oppskaleringen av organisasjonen, og opplever god fremgang i utviklingen av coronavaksine.

Publisert 12. mai 2021
Oppdatert 12. mai 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Michael Engsig i Vaccibody, Foto: Vaccibody

VACC

De store inntektene lar av naturlige årsaker vente på seg i Vaccibody, men selskapet fikk inn 0,8 millioner dollar fra forskningsaktiviteter tilknyttet Genentech-avtalen fra oktober i fjor.

Opptrapping av forskning/utvikling og en planlagt dobling av antallet ansatte fra 31 til 61 sørget for å øke driftsunderskuddet fra 4,0 til 7,5 millioner kroner. I tillegg påløp kostnader tilknyttet selskapets opsjonsplan.

– Et godt kvartal

Toppsjef Michael Engsig beskriver kvartalet som «godt».

– En foreløpig sikkerhetsanalyse av VB C-02 ble utført uten bekymringer, og studien fortsetter som planlagt. Vi venter å legge frem kliniske data i løpet av andre halvår i år, sier han. 

VB C-02-studien med kreftvaksinen VB10.16 i pasienter med fremskreden livmorhalskreft kan dermed fortsette rekrutteringen.

– På forskningssiden innen infeksjonssykdommer legger vi innsatsen inn på å utvikle kandidater for andre generasjons coronavaksiner for å bekjempe nye varianter til bekymring, og vi gleder oss over godt momentum. Vi har doblet organisasjonen siden i fjor, og fortsetter å trappe opp for å levere på våre ambisjoner, legger Engsig til.

Rapporten her.

Vaccibody

(Mill. USD) 1. kv./21 1. kv./20
Driftsinntekter 0,8 0,1
Driftsresultat –7,5 –4,0
Resultat før skatt –8,2 –2,9
Resultat etter skatt –6,5 –2,9

Vaccibody

  • Biofarmasøytisk selskap som er i klinisk stadium, selskapet har fokus på oppdagelse og utvikling av nye immunterapier. 
  • Vaccibody-teknologien brukes til å generere terapi for å behandle kreft med et høyt uoppfylt medisinsk behov.