<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Halv maskin siden finanskrisen – nå blir det full fart igjen

Alu-verket har siden finanskrisen for over ti år siden kun gått for halv maskin. Nå dobles produksjonen.

    Publisert 23. sep. 2020 kl. 14.58
    Oppdatert 23. sep. 2020 klokken 17.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 147 ord
    OMSIDER: Etter oppgraderinger til halvannen milliard gjenopptas omsider full drift ved Norsk Hydros aluminiumsverk på Husnes. Foto: Norsk Hydro

    Norsk Hydro   har besluttet å gjenoppta full produksjon i B-hallen på Husnes innen utgangen av november, opplyser selskapet.

    I mer enn ti år har aluminiumsverket som ligger ytterst i Hardangerfjorden mellom Haugesund og Bergen operert for halv maskin.

    Hydros plan var å gjenoppta full drift tidligere i år, etter et oppgraderingsprosjekt til 1,5 milliarder kroner, men valgte å utsette oppstarten som følge av utbruddet av coronaviruset og virkningene på markedet.

    «Vi er veldig glade for å endelig sette B-hallen på Husnes tilbake i drift, og å dra nytte av de omfattende teknologioppgraderingene vi har gjort og la våre ansatte og Husnes-samfunnet se fremover etter mange år med usikkerhet», sier primærmetalldirektør Eivind Kallevik i meldingen.

    Med Husnes tilbake i full drift vil produksjonen av primæraluminium nå opp mot 200.000 tonn. For halv maskin produserer Husnes-verket i dag nær 100.000 tonn i året.

    B-hallen ble stengt under finanskrisen i 2009.