<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppgraderer til kjøp og hever kursmålet markant

Meglerhuset SEB mener Orkla-aksjen har underprestert så langt i år og oppgraderer anbefalingen til kjøp.

Publisert 27. apr. 2021 kl. 08.31
Oppdatert 27. apr. 2021 klokken 15.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
HAR TROEN: SEB har troen på Orkla og konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch. Foto: Håkon Mosvold Larsen

 

SEB oppgraderer anbefalingen på Orkla-aksjen til kjøp fra tidligere hold. Samtidig jekkes kursmålet opp til 96 kroner, fra tidligere 82, ifølge en analyse, melder Bloomberg. 

Orkla-aksjen er ned 4,83 prosent i år, til 82,8 kroner. Med det oppjusterte kursmålet ser SEB en oppside på 16 prosent i industri-aksjen.

Meglerhuset påpeker i analysen at Orkla har underprestert OSEBX-indeksen med rundt 16 prosent så langt i år, men verdsettelsesmultiplene ser attraktive ut på absolutt basis, og relativt til peers, ifølge TDN Direkt. 

Helt på tampen av mars ble det klart at merkevarekonsernet hadde gjennomført milliardkjøp innen indisk krydder og matvarer, gjennom å ha sikret seg 67,8 prosent av aksjene i Eastern Condiments Private Limited via MTR Foods.

Orkla sikret seg dermed 4.000 ansatte i India, til en prislapp på rundt 2,4 milliarder kroner. 

Nylig ble også storeier Stein Erik Hagen valgt som styreleder på nytt. Hagen har vært styreleder i selskapet siden 2006, og har sittet i styret siden 2004. Orklas konsernstyre består av sju aksjonærvalgte medlemmer og fire valgt blant de ansatte.