<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kveldens presentasjon kan resultere i kursfall fredag

DNB Markets mener torsdagens kvartalspresentasjon i Alcoa kan påvirke Hydro-kursen fredag.

Publisert 14. okt. 2021
Oppdatert 14. okt. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 329 ord
HOLD: DNB Markets opererer med en hold-anbefaling på Norsk Hydro. Foto: Eivind Yggeseth

 

Torsdag kveld presenterer Alcoa sine kvartalstall. DNB Markets skriver i en oppdatering at kursutviklingen i både Norsk Hydro og Alcoa er sterkt korrelert med utviklingen i aluminiumsprisene. Mens aluminiumsprisene, målt i norske kroner, har gått opp nesten 55 prosent hittil i år, har Alcoa i samme periode klatret rundt 105 prosent mens Norsk Hydro er opp rundt 70 prosent. 

Tallknuserne understreker at kortsiktige kursbevegelser i de to aksjene har vært sammenfallende, spesielt det siste halvåret, men med mindre utslag i begge retninger for Hydro enn for Alcoa.

Forventninger til markedet

«Alcoa inkluderer i sin oppdatering egne forventninger til markedet fremover, og i denne omgang venter vi i tillegg at eventuelle kommentarer rundt utviklingen i råvare- og energikostnader, markedssituasjonen i Kina og kortsiktige endringer i etterspørselen fra bilsektoren vil kunne få oppmerksomhet», skriver DNB Markets.

Analytikeren har sett på kursreaksjonen i Hydro de siste fire årene etter at Alcoa har lagt frem sine kvartalstall. Konklusjonen er at Hydro-aksjen har falt påfølgende dag i rundt 70 prosent av tilfellene.

Meglerhuset har en holdanbefaling på aksjen med et kursmål på 60 kroner.

For en uke siden jekket Pareto Securities opp kursmålet på Norsk Hydro fra 70 til 75 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen ble gjentatt.

Torsdag formiddag omsettes aksjen for 68,76 kroner, opp 1,5 prosent.

Hydro

* Et av verdens største aluminiumsselskap. Ble etablert i 1905.

* Produserer alt fra råstoffet bauksitt til ferdig aluminium. Er også en stor kraftprodusent i Norge.

* Har rundt 30.000 ansatte og virksomhet i rundt 40 land.

* Drev tidligere også med olje og gjødsel. Oljevirksomheten ble fusjonert inn i det som nå er Equinor, mens gjødselvirksomheten ble børsnotert som Yara i 2004.

* La nylig om strategien for å satse på ny energi. Har prosjekter gående som ser på muligheten til å starte opp hydrogenproduksjon, bygge ut grønn energiproduksjon og fremstille batterier. Det siste gjøres i samarbeid med Equinor og Panasonic. 

* Hilde Merete Aasheim har vært konsernsjef siden 2019.