Kapret drømmejobben med sjokolade

Nikolai André Toverud (28) var på jobbjakt i et halvt år uten hell. Da han startet å banke på hos bedriftene med en sjokoladepose i hånden, forandret ting seg.

(Finansavisen): Etter fem år som leder av en sommerfestival, ønsket Nikolai André Toverud (28) å gjøre noe nytt. I bagasjen hadde han en bachelorgrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI.- Jeg hadde stålkontroll på prosjektledelse og organisasjonsutvikling, men jeg hadde hverken utdannelse innenfor det området eller noe bransjespesifikt prosjektarbeid å vise til, sier Toverud til Finansavisen.Da det hadde gått et halvt år med jakten på drømmejobben, var han lei. Anbefalt videre- Så i stedet for å følge med på hvilke selskaper som utlyste ledige stillinger, bestemte jeg meg for å velge ut fem selskaper jeg hadde lyst til å jobbe for, og besøke dem, forteller han til avisen. For å skape god stemning hos bedriftene, tok han med seg en sjokoladepose.Den første han tok kontakt med var ifølge Finansavisen en av lederne ved startup-inkubatoren Norway Heath Tech. - Hun svarte først at hun ikke hadde tid til et møte før etter jul, men da jeg dagen etter dukket opp med en sjokoladepose, satte hun seg likevel ned med meg i en time.Via hennes anbefaling dukket det opp nye kandidater for et sjokoladebesøk.- Jeg hadde interessante samtaler med flere selskaper. Et av dem hadde jeg møte med i to timer, og han jeg snakket med sa at han gjerne ville ha ansatt meg, hadde selskapet hatt penger til å ansette noen, sier Toverud til Finansavisen. Men på vei ut av dette møtet traff de to samtalepartnerne Toveruds nåværende sjef, John Antonio Nilsen i Convertelligence. - Jeg hadde to–tre møter med selskapet, og så var det gjort, sier han til avisen.Det tok rundt to uker fra Toverud startet med bedriftsbesøkene til jobben var i boks. ChatbotsSiden nyttår har han hatt stillingen som forretningsutvikler i Convertelligence, et to år gammelt selskap med 17 ansatte. Selskapet utvikler systemer som kan kommunisere med en menneskelig bruker, såkalte chatbots, for kunder, skriver Finansavisen. - Men hadde du noe kunnskap om chatbots? - Nei, det eneste jeg kunne skilte med er at jeg er kjempenysgjerrig og lærevillig. Det er nok heller at jeg er rett type person enn at jeg har de perfekte kvalifikasjonene, forklarer Toverud til avisen.- Og nettopp det er nok kvalifikasjoner som er lettere å få frem ved å besøke bedriftene. Når du kommer på besøk viser du at du har guts, kan selge inn ting og har tro på deg selv, mener han.Selv tror han også at sjokoladeposen han tok med til møtene har spilt en rolle. - Det er jo hyggelig å få sjokolade. Og jeg har lest et sted at når du gir noe til noen, får de lyst til å gi noe tilbake. Verdien på gaven er da uvesentlig. Kanskje jeg skal begynne med å ta med sjokolade til kundemøter også, avslutter han.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også