Advokat Arild Holden i retten: – Ble bekymret for Røkke

IVERSENS ADVOKAT: Jan Erik «Jannik» Iversens tidligere forsvarer, Arild Holden, uttalte onsdag i retten at han ble bekymret for Kjell Inge Røkke (bildet). Foto: Eivind Yggeseth

Advokat Arild Holden, Jan Erik «Jannik» Iversens tidligere forsvarer, sier at han ble bekymret for Kjell Inge Røkke i forbindelse med kontakten med Iversen.

Holden vitnet tirsdag i saken mot den utpressingstiltalte 62-åringen. Advokaten ble i retten spurt ut om tekstmeldinger sendt mellom ham og Iversen. Det er de samme meldingene Iversen ble spurt ut om tirsdag.

– Jeg ble bekymret for Røkke, sa advokaten i retten og la til at det handler om varslingsplikt som må meldes fra om.

Kalte ham korrupt

Tidligere i retten er det kommet fram at tiltalte Jan Erik Iversen mener Kjell Inge Røkke burde klart å stoppe publiseringen av dokumentaren «Kampen om de hemmelige Røkke-opptakene» i VG sommeren 2017, skriver VG.

VIDEO: Jan Erik «Jannik» Iversen langer ut mot Røkke: (saken fortsetter under videoen)

Holden var Iversens advokat, mens John Christian Elden var Kjell Inge Røkkes advokat. De jobber begge i Advokatfirmaet Elden, og Holden sa at Iversen kalte ham korrupt da han ikke ville legge press på Røkke.

Holden begrunnet det med en såkalt klientkollisjon når to klienter sogner til samme firma.

– Vi har regler for det, og det forklarte jeg ham. Jannik var ikke særlig begeistret for det svaret, sa han.

Irritert over nyhetssaker

Holden fortalte blant annet om sin kontakt med Iversen våren 2017 i forbindelse med VGs nyhetsreportasjer om Iversen og Kjell Inge Røkke.

– Jeg opplevde fra første stund etter at denne artikkelen kom på trykk, at han var mektig irritert. Han var på mitt kontor noen ganger, og han bruste ut. Han var frustrert over det som kom fram i VG, sa Holden i retten.

VIDEO: Dette er utpressingssaken:

(©NTB)