<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Ingen økonomi i stjernene

– De fleste av stjernerestaurantene i dag har dårlig økonomi., sier stjernekokk Eyvind Hellstrøm. 

Publisert 25. feb. 2016
Oppdatert 25. feb. 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
Foto: Finansavisen

I går ble det kjent at en rekke restauranter mottok flere stjerner i  Michelin-guiden.Både Maaemo og Danmarks første restaurant med tre stjerner i den røde guiden, Geranium, har slitt med å drive med overskudd, ifølge DN.Avisen peker på at Maameo hadde i 2014 et resultat før skatt på minus 2,4 millioner kroner. 2015-tallene er ennå ikke klare.– Vi er ikke ferdig med 2015-tallene enda, så jeg kan ikke uttale meg om det, sier Sæther til avisen.Stjernekokk Eyvind Hellstrøm sier til DN at han er henrykt over stjernedrysset, men heller kaldt vann i blodet på dem som tror det er god butikk å drive topprestaurant.– Tre Michelin-stjerner er som å vinne Oscar for beste film, forskjellen er at filmen lages én gang, mens stjernerestauranten må prestere hver dag, hvis ikke er det døden, sier han og fortsetter;– Å drive stjernerestaurant tar hele livet, og det er et jævla slit, det vet jeg da jeg har gjort det lenger enn de fleste. Det er en tapsbutikk, det er ingen økonomi i stjernene, og de fleste av stjernerestaurantene i dag har dårlig økonomi.