Så effektivt er trappeløp

- Det kan booste kondisen og gi deg bedre utholdenhet, i tillegg til at det også er en fin form for styrketrening, sier ekspert.

Kultur

Trappeløp er både raskt og effektivt, og det får i gang hjertepumpa, skriver KK.- Jeg ser på trappeløp som en litt annerledes form for intervalltrening. Det kan brukes til å både booste kondisen og gi deg bedre utholdenhet, i tillegg til at det også er en fin form for styrketrening. Å løpe i trapper er jo en god variasjon fra den treningen man legger ned i styrkerommet, sier løpeekspert og tidligere toppidrettsutøver Hanne Lyngstad til KK.Hun forteller at alle bevegelser som gir ordentlig motstand på beina kan være funksjonelle for å få fremgang i løpingen. Så om du er en aktiv løper kan det være smart å supplementere med noen trappeøkter i ny og ne.Dessuten kan trappen også fint brukes til spensttrening.- En annen fordel med å gå eller jogge i trapper er at det skåner beina mer enn ved å løpe helt flatt. Foten treffer underlaget litt før enn den ville gjort om man løp vanlig, og på den måten vil man slippe det harde og brå støtet på vrist, knær og hofter, sier Lyngstad til KK.- Om man får presset inn trappeløping èn gang i uka holder det i massevis tenker jeg, sier Lyngstad.

løpe
løping
trappeløp
helse
Trening
vekttap
Nyheter
Kultur