<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hegnar: – Dette blir et blodbad

Det begynner å tette seg til med luftfartsaktører i det norske markedet og det kan bli tøft fremover, mener Trygve Hegnar. 

Publisert 26. mai 2021 kl. 14.07
Oppdatert 26. mai 2021 klokken 14.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
Luftfartens fremtid: – Dette blir et blodbad
25.05.2021

Norwegian har vært igjennom en berg-og-dalbane siden pandemien traff med full styrke i mars i fjor. Omstrukturering, rettsinstanser og emisjoner har blitt en vane for aksjonærene, samtidig som aksjekursen har stupt 87 prosent det siste året. 

Onsdag kunne imidlertidig selskapet heise flagget til topps utenfor hovedkontoret på Fornebu etter å ha hentet inn seks milliarder kroner i fersk kapital. Norwegian har med det forlatt konkursbeskyttelsen. 

I løpet av det kaotiske siste året har det vært store omveltninger i norsk luftfart. Mens Norwegian og SAS har slitt, så har nye aktører som ungarske Wizz Air og nystartede Flyr sett sitt snitt til å kapre norske passasjerer. Sistnevnte skal begynne å selge billetter i løpet av måneden og etter planen ha første fly på vingene 30. juni. 

Med flere nye aktører og et Norwegian som fortsatt vil ha en gjeld på 16-18 milliarder kroner, ned fra tidligere anslått 16 og 20 milliarder, så blir det tøft fremover, mener Trygve Hegnar. 

«Flåten er mye mindre, antall ruter er færre og konkurransen er tøffere. Det er noe som skjer, så dette blir et blodbad. Med de få flyene og de få rutene de har så er det ikke verdt 20 milliarder kroner», sier Trygve Hegnar i gårsdagens økonominyheter.

Se hele sendingen under:

Norwegian falt kraftig etter 4 timers pause
25.05.2021 Trygve Hegnar kommenterte utviklingen på Oslo Børs. Norwegian-aksjen, som på det meste falt 37 prosent etter at en 4-timers pause ble opphevet, ble behørig kommentert. Aksjen hentet seg kraftig inn igjen utover ettermiddagen, men det er fremdeles langt ned til emisjonskursen på 6,26 kroner. Hegnar var klar på at aksjen skal ned fra dagens nivå. Bitcoin falt kraftig i slutten av forrige uke, men mandag klarte Elon Musk å snakke den litt opp igjen. Aqua Bio Technology ble dagens vinner, mens Norwegian ble dagens taper. Nel falt også kraftig, mens Quantfuel og Kahoot var blant vinnerne.