<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norwegian gir gass – gjenåpner flere baser

Norwegian åpner igjen basene i Stavanger, Bergen og Trondheim etter nesten ett år med stengte dører.

Publisert 30. sep. 2021 kl. 09.22
Oppdatert 30. sep. 2021 klokken 09.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 300 ord
ÅPNER: Norwegian åpner flere baser etter at de har vært stengt i nesten ett år.  Foto: Bloomberg

 

Flyselskapet Norwegian kommer med en gladnyhet torsdag morgen, nemlig at basene i Stavanger, Bergen og Trondheim igjen åpnes 1. oktober, etter å ha holdt stengt i nærmere ett år. 

Det betyr at flere Norwegian-ansatte kan komme tilbake på jobb. 

– Det er en gledens dag. Det betyr at vi er enda et skritt nærmere normal, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Skari Hyggen til TV 2, som først meldte om saken

Etter at regjeringen varslet gjenåpning av landet før helgen opplevde Norwegian 50 prosent økning i bestillinger. Økende trafikk er også årsaken til gjenåpningen av basene. 

– I tråd med økende trafikk er det hensiktsmessig for oss å gjenåpne basene. Vi er generelt også veldig glade for det fotfestet vi har i de viktige regionene i Norge, sier Skari Hyggen til TV 2.

Tilbake i jobb

Når basene åpner vil 112 piloter og 165 kabinansatte få komme tilbake igjen på jobb i Bergen, Stavanger og Trondheim. Antallet kabinansatte i Stavanger skal også økes, hvis alt går etter planen.

Før pandemien hadde flyselskapet 11.000 ansatte og 156 fly i luften, mens det i dag er 3.000 ansatte og en flåte på 51 fly. 

Skari Hyggen opplyser også om at det pr. i dag ikke er tatt noen beslutninger om å åpne flere baser. 

Tatt av på børs

Etter gjenåpningen har flere flyaksjer tatt av på børs og opplevd en boom i antallet bookinger. Blant de norske har Flyr gjort det godt og sust opp tosifret den siste uken. 

– Vi tror hoveddriveren er gjenåpningen annonsert lørdag, da vi ikke har sett noe selskapsspesifikt som skulle tilsi en så markant oppgang, sier Carnegie-analytiker Eirik Rafdal om den kraftige kursoppgangen i Flyr.

Flere av de store europeiske aktørene og ikke minst de amerikanske selskapene har også fløyet høyt på børs etter at USA igjen vil ta imot turister fra 33 land i slutten av november.