<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen og Fredly med millioner inn i flyutfordrer

Øystein Stray Spetalen, Arne Fredly og flere finanskjendiser har dukket opp på Flyrs aksjonærlister etter emisjonen tidlig i mai. 

Publisert 20. mai 2022
Oppdatert 20. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
INN: Arne Fredly og Øystein Stray Spetalen. Foto: Finansavisen

FLYR

Rykende ferske aksjonærlister viser at blant andre Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly har dukket opp på oversikten over Flyrs aksjonærlister. 

Flyr varslet at Arctic Securities og Carnegie hadde blitt engasjert som tilretteleggere for en rettet emisjon på 225-250 millioner kroner. Aksjene ble utstedt til kurs 1,20 kroner, hvilket var 40 prosent rabatt sammenlignet med kursen på børs til samme tid. 

– Vi mener vi har hentet kapitalen vi trenger til å følge forretningsplanen, sa finansdirektør Brede Huser i forbindelse med emisjonen og avviste flere emisjoner

Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier eier ifølge aksjonærlister hentet fra Infront 2,83 millioner aksjer til en verdi av 3,2 millioner kroner. Arne Fredly har på sin side gått inn med 3,3 millioner kroner for sin eierandel på 2,9 millioner aksjer. 

Investorene eier henholdsvis 0,45 og 0,46 prosent av aksjene i selskapet. 

Ketil Skorstad har også lastet opp med 1,7 millioner aksjer, tilsvarende 0,27 prosent av selskapet. Aksjene har en verdi på tett oppunder 2 millioner kroner. 

Tore Aksel Voldbergs investeringsselskap Skøien eier 2,1 millioner aksjer til en verdi av 2,4 millioner kroner. 

Erik Gunnar Braathen er største aksjonær i selskapet og eier gjennom sitt selskap Ojada 8,5 prosent av aksjene. De har en verdi på 61,1 millioner kroner. 

Også store finansielle institusjoner som Goldman Sachs, UBG og Bank of New York Mellon har kommet seg inn på aksjonæroversikten. First-fondene har også kjøpt seg opp.