Gasstank i VW Touran Ecofuel eksploderte

Volkswagen oppfordrer eiere av modellen Touran Ecofuel 2006-2009 om å levere inn bilene for kontroll som følge av sikkerhetshensyn.

I en pressemelding skriver den tyske bilprodusenten at tilbakekallingen var planlagt, men at eksplosjonen i en gasstank på en Touran Ecofuel 2007 i Göteborg mandag har gjort det enda viktigere å få tak i eierne av de berørte bilene.I alt handler det om 909 biler i Sverige.– Vi har satt i gang full aktivitet ettersom vi ser veldig alvorlig på det. Vi har sendt en tekniker til Göteborg som kommer dit tirsdag for å begynne å se på hva som skulle kunne være årsaken til dette, sier Marcus Thomasfolk, informasjonssjef for Volkswagen Sverige.Det har også skjedd tidligere at tanken på gassbiler har eksplodert. Disse hendelsene har blant annet vært knyttet til rustne tanker. (©NTB)

Les også