+ mer

Easypark vil forenkle parkeringsjakten

Lanserer ny app. 

Find & Pay er et nytt system fra Easypark som bruker «big data», prediktive analyser og maskinlæring for å redusere tiden det tar å finne en parkeringsplass.Ifølge Easypark bruker gjennomsnittstrafikanten 2500 timer av livet sitt på nettopp dette, og i sterkt trafikkerte byer skal tiden det tar å finne parkering kunne reduseres med inntil 50 prosent.– Teknologiteamet vårt har jobbet hardt i mer enn ti år. Nå har de endelig løst en knallhard gåte – hvordan man fort kan finne parkering i byer med tett trafikk. Dagens navigeringssystem tar deg til destinasjonsadressen din, men har ikke sjans til å vise hvor du kan parkere, sier administrerende direktør i EasyPark Group, Johan Birgersson i en kommentar.I tillegg til at systemet kan redusere frustrasjonen over å lete etter parkeringsplass, vil det også kunne føre til en kraftig reduksjon i klimagassutslippene, ifølge Easypark.– Det er frustrerende når du har kommet dit du må, men ikke får parkert bilen. Find & Pay løser denne utfordringen for bilister. Vi er svært glad for å lansere teknologi som kan redusere bilisters frustrasjon, fortetting av trafikk og forurensing av byene våre. Teknologien har potensiale til å redusere CO2-utslippene i byene med flere hundretusener av tonn, sier Birgersson.Første by det nye systemet blir tilgjengelig i er Stockholm. Deretter kommer norske byer på løpende bånd. I løpet av det kommende halve året skal det være tilgjengelig i alle de fire største norske byene. 
Motor