+ mer

El-SIV-en Byton klar for Europa-premiere

Verdens første «Smart Intuitive Vehicle» er klar for Europa-premiere.

Kinesiske Bytons første kjørebare konseptbil fikk sin debut på International Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas januar. Det skal dreie seg om en premium elektrisk SIV som skal produseres i Nanjing i Kina. Det skal være verdens første «Smart Intuitive Vehicle», hvor bil- og den digitale industrien blir koblet opp på helt nye måter for folk på farten.Startprisen skal være på 45.000 dollar, noe som tilsvarer rundt 365.000 kroner. Bilen kommer først på markedet i Kina mot slutten av 2019, mens USA og Europa følger i 2020.I januar ble det opplyst at bilen får en elektrisk rekkevidde på 520 km. 80 prosent av batteriet kan lades på 30 minutter.To motoralternativer er tilgjengelig. En versjon får 200 kW og 400 Nm dreiemoment med bakhjulsdrift. Det kommer også en utgave med 350 kW og 710 Nm og 4x4.Fredag ettermiddag opplyser Byton at bilen får Europa-premiere på Milan Design Week i april.
Motor