KjøpLogg inn
+ mer

Frp vil gjøre det billigere å kjøre snøscooter

Neste påske kan det bli billigere å kjøre snøscooter. Fremskrittspartiet vil unnta snøscootere fra veibruksavgift og håper på gjennomslag i statsbudsjettet.

Publisert 28. mars 2018 kl. 06.32
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 06.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord

– Staten forbyr kjøring av snøscooter på vei, men skal samtidig ha betalt for bruk av veien gjennom veibruksavgiften på drivstoff. Det henger ikke på greip, sier Bengt Rune Strifeldt, som er medlem av transportkomiteen på Stortinget for Fremskrittspartiet.Påskeferien er høysesong for scooterkjøring i fjellet. Strifeldt mener det er ulogisk å betale for noe man ikke bruker.UnntakSkattereglene åpner i dag for unntak fra veibruksavgift på snøscooter og båt i veiløse strøk, men det gis ikke anledning til fritak for rekreasjonskjøring eller i forbindelse med reindrift.– Avgifter skal stå i forhold til tjenesten man får igjen. Altså er det helt naturlig å betale veibruksavgift når man bruker veien. Men det er på høy tid å fjerne veibruksavgiften på drivstoff for snøscootere, ettersom den ikke er begrunnet, mener Strifeldt.– Det er helt ulogisk å betale avgift for slitasje på vei når man ikke bruker veien, framholder han.Veiavgiften for bensin er på 5,17 kroner per liter, mens det for diesel er et påslag på 3,75 kroner per liter.