– Bedre avkastning i Kristiansand enn Oslo

– Gode næringseiendommer i Kristiansand sentrum har en netto yield på 6 prosent, sier megler.

KRISTIANSANDS SVAR PÅ KARL JOHAN: Markensgate i Kristiansand kan oppnå leiepriser på nivå med Oslo mener næringsmegler Jens Helge Hodne i Næringsmegleren Sædberg & Hodne. McDonalds i Markensgate 11 i Kristiansand sentrum eies 50/50 av Kurt Mosvold og fetteren Roy Gundersen. Foto: Privat
Næringseiendom

Publisert første gang i Finansavisen 1. november 2018.

Det er ingen hemmelighet at leieprisene i Kristiansand ligger langt lavere enn i hovedstaden.

– Snittleien for kontorbygg kommer fra et lavt nivå og ligger på 1.400 kroner pr. kvadratmeter etter kollapsen i oljeservice i regionen, sier næringsmegler Jens Helge Hodne i Næringsmegleren Sædberg & Hodne.

BEDRE I KRISTIANSAND: Næringsmegler Jens Helge Hodne i Næringsmegleren Sædberg & Hodne. Foto: Stian Herdal

Økende etterspørsel

Ifølge Hodne opplever sentrumsnære lokaler økende etterspørsel.

– Jeg tror snittprisen på gode eiendommer tre år frem i tid vil øke til 1.600 kroner. pr. kvadratmeter i Kristiansand. Vi ser at flere og flere søker inn mot sentrum og at det er konkurranse om sentral beliggenhet.

Samarbeidet i Christiansholm Eiendom, med Jon Bjørgum i spissen, fikk bygget det nye parkeringshuset Torgparkeringen i sentrum av Kristiansand.

– Det nye parkeringsbygget i hjertet av Kristiansand sentrum har gitt et betydelig løft for oppblomstringen av butikkhandelen i sentrum. Parkeringsbygget er avgjørende for etterspørselen og leieprisnivået for næringslokalene i sentrum.

Bedre avkastning

Sentrale lokaler som butikkleie i Markensgate i Kristiansand opplever, ifølge Hodne, økt etterspørsel.

– Markensgate er Kristiansands svar på Karl Johan i Oslo. For renoverte og moderne lokaler, slike som Christiansholm Eiendom har utviklet de seneste årene, ligger leieprisen på mellom 4.500– 9.000 kroner pr. kvadratmeter, avhengig av størrelse og beliggenhet.

Ekstern interesse

SSB kjøpte i fjor Entra sin portefølje i Kristiansand. Hodne opplever en merkbar økt etterspørsel de to seneste årene fra investorer utenfor Kristiansandsregionen.

– Bare det siste døgnet har jeg fått tre henvendelser fra eksterne investorer som spør om markedet i Kristiansand, sier Hodne.

Mosvold & Co
kurt mosvold
næringseiendom
Jens Helge Hodne
Næringsmegleren Sædberg & Hodne
leiepriser
kristiansand
Oslo
eiendomsinvesteringer
Christiansholm Eiendom
Nyheter
Næringseiendom