<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Industri Energi vil ha et eget industri-LO

Leder i fagforbundet Industri Energi, Leif Sande, vil ikke at andre lenger skal overstyre tariffpolitikken til industriforbundene, og foreslår å gjenopprette et eget LO Industri.

Publisert 27. feb. 2016 kl. 08.06
Oppdatert 27. feb. 2016 klokken 08.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
Leif Sande. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.

Leif Sande vil se på en modell tilsvarende den som fantes i 1993, melder Klassekampen.– Vi kan ikke ha det slik at forbundene i offentlig sektor dikterer kravene vi skal stille i tariffoppgjøret i privat sektor, sier Sande til avisa.Sande sier at det er pensjonsstriden som har utspilt seg i LO den siste tiden, som har fått ham til å ta opp igjen tanken om en egen organisering for industrien. I 1993 ble det innført en slik ordning, med fire kartell: LO Stat, LO Kommune, LO Service og LO Industri. De to sistnevnte ble lagt ned i 2004.– Det er i høyeste grad grunnlag for å ta en diskusjon om dette framover. Om det skal være likt kartellene, vet jeg ikke, men vi må se på det, sier Sande.Den største uenigheten om pensjon i LO er knyttet til Fellesforbundets forslag om å gjøre om pensjonene i privat sektor til individuelle kontoer. Flertallet på LOs representantskap endret imidlertid pensjonspunktet i det tariffpolitiske dokumentet til å gå for brede, kollektive ordninger, mot LO-ledelsens vilje. (©NTB)