<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inntil 15 mister jobben i Bergens Tidende

Så mange som 15 personer risikerer å få sparken i Bergens Tidende fordi for få ansatte takket ja til tilbudet om sluttpakke.

Publisert 4. feb. 2016
Oppdatert 4. feb. 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
Foto: Scanpix

Bare 15 personer hadde søkt om sluttpakke, men det er langt fra nok for å oppnå ledelsens mål om å kutte 30 årsverk. De ansatte ble orientert om beslutningen torsdag ettermiddag, skriver Nettavisen.I en epost til de ansatte skriver ledelsen at de ikke har nådd målet de satte seg for den frivillige runden. Ledelsen er nå i dialog med de tillitsvalgte om den videre prosessen og vil komme med mer informasjon om prosessen neste uke.I oktober i fjor ble det kjent at hver femte redaksjonelle medarbeider i BT må gå. Mandag denne uka ble det kjent at avisen, i likhet med konkurrenten Bergensavisen, legger ned sin søndagsutgave på grunn av høye kostnader og svikt i annonseinntektene.Det er i dag rundt 130 redaksjonelle medarbeidere i Bergens Tidende. Kuttrunden skal etter planen gi en kostnadsreduksjon på rundt 30 millioner kroner. (©NTB)