I et intervju med Financial Times gir Bill Gates uttrykk for at investorer bør bli mer selektive i valg av oppstartsbedrifter innen teknologi.Ifølge Microsoft-gründeren har verdsettelsen av såkalte «unicorns» - rundt 150 private selskaper som har blitt priset til over én milliard dollar - falt de to siste årene, særlig etter noen mislykkede børsnoteringer i det siste. Det gjelder eksempelvis betalingsselskapet Square og skylagringsselskapet Box.- Det bør aldri være slik at du lukker øynene og sier «oi, det er et teknologiselskap, bare kast penger etter det». Den strategien virket i rundt to år. Nå må du faktisk åpne øynene og se på selskapet, sier Gates.Hadde noen gitt ham en kurv med «unicorns» i dag, er Gates ifølge Financial Times usikker på om han hadde gått long eller short.- Jeg kan gå short på to års sikt, men ikke på lengre sikt, fordi alt som skal til er at en eller to av dem slår gjennom og du går konkurs på din short, sier 60-åringen.Uttalelsene kommer ifølge avisen samtidig med at Gates og en rekke andre milliardærer, deriblant Mark Zuckerberg, Jack Ma og Mukesh Ambani, er i ferd med å lansere en bølge av investeringer i oppstartsselskaper innen energi, i et initiativ for å møte klimaendringene.