<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

For disse ble flyktninger ble milliardbutikk

Brødrene Adolfsen tjener gode penger på asylselskapet Hero. I fjor mer enn doblet deres investeringsselskap bunnlinjen til over 400 millioner kroner.

Publisert 11. mars 2016 kl. 07.22
Oppdatert 11. mars 2016 klokken 07.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
Kristian Adolfsen og Roger Adolfsen. Foto: Finansavisen.

Kristian og Roger Adolfsen traff planken da de kjøpte asylselskapet Hero i 2014. Ifjor drev brødrene asylmottak for nesten én milliard kroner, og har aldri sett større vekst, skriver Dagens Næringsliv.De to brødrene har investert sammen i 30 år, og har ifølge avisen bygd opp et lite imperium av blant annet barnehager, gamlehjem – og asylmottak.I hovedselskapet Hospitality Invest nær doblet de i fjor omsetningen til 5,6 milliarder kroner, og skatt igjen med et resultat før skatt på 410 millioner kroner. Det er mer enn en dobling fra 2014, da de endte opp med 177 millioner kroner på bunnlinjen.Kraftigst er veksten i asylvirksomheten Hero, som Adolfsen-brødrene kjøpte i 2014. Hero nesten doblet omsetningen fra 549 til 956 millioner kroner, og halvparten av dette kom i løpet av de tre siste månedene i fjor.Kristian Adolfsen mener imidlertid ikke at det er så store overskudd i bransjen som folk tror, og sier til avisen at resultat marginen typisk har vært på rundt fire-fem prosent.- Noen har fått supergod profitt og så blir alle skåret over én kam i medieoppslag. Men om noen kaller oss asylbaroner, tar vi oss ikke nær av det. «Baron» er vel en hederstittel, og vi gjøre en god og meningsfull jobb, sier han til DN.