Norsk tenåring på listen over verdens rikeste

Den norske tenåringen Alexandra Andresen (19) er verdens yngste dollarmilliardær, ifølge Forbes. Øverst på listen over verdens rikeste troner igjen Bill Gates.

Alexandra Andresen, som driver med profesjonell hestesport, har arvet 1,2 milliarder dollar, rundt 10 milliarder kroner, fra faren Johan H. Andresens tobakksimperium.Også søsteren Katharina Andresen (20) er rangert av Forbes blant verdens aller rikeste. Begge er nykommere på listena, og står oppført på 1.475 plass på oversikten over verdens dollarmilliardærer.Norsk veteranSelv om Microsoft-grunnlegger Bill Gates i år står oppført med en formue på rundt 75 milliarder dollar, 4,2 milliarder mindre enn i fjor, troner han fortsatt øverst på lista.Den spanske forretningsmannen Amancio Ortega, som er blitt styrtrik på moteklær, er rangert som nummer to med sine 67 milliarder dollar.Facebook-sjef Mark Zuckerberg ligger på en 6. plass, mens Amazon.com-sjef Jeff Bezos ligger på 5. plass.Et ikke ukjent navn for tida, den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, står oppført på 324. plass med en formue på 4,5 milliarder dollar.En Forbes-veteran med norsk tilknytning, den kypriotiske skipsrederen John Fredriksen, ligger på en pen 133. plass, med 8,5 milliarder dollar.Flere norskeAndre norske som står på den eksklusive listen er:Rema 1000-gründer Odd Reitan som står oppført med 4,2 milliarder dollar og en 358. plass.På 549. plass står hedgefondforvalter Andreas Halvorsen med 3,2 milliarder dollar, mens Caroline Hagen Kjos havner på en 810. plass med sine 2,2 milliarder dollar. Faren Stein Erik Hagen kommer på en 854. plass.Kjell Inge Røkke plasseres som nummer 1121.Antallet milliardærer er ifølge det amerikanske finanstidsskriftet nå 1.810. Det er hakket lavere enn i 2015, da antallet var 1.826.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker