Fornøyd med 1,3 milliarder i minus

Coop-sjef Geir Inge Stokke depper ikke over milliardtap i 2015.

Næringsliv

Coop-sjef Geir Inge Stokke mener 2015 var et krevende år, og er fornøyd med fjorårets milliardunderskudd, skriver Dagens Næringsliv.- Coop er veldig fornøyd med fjoråret. Det har vært et krevende år, og oppkjøpet av Ica har tatt mye ressurser. Vi la opp til et tap på 1,7 milliarder og legger nå frem et resultat som er 400 millioner bedre. Vi klarte å integrere og omprofilere Ica-butikkene med lavere kostnader enn planlagt, sier Stokke til avisen.Med de nye butikkene fra Ica passerte Coop Rema 1000 og er nå den nest største dagligvareaktøren bak Kiwi- og Meny-eier Norgesgruppen.- For Coop har det vært viktig å ta posisjonen som nummer to i dagligvaremarkedet, og den skal vi slåss hardt for å beholde. Markedsandelen vår ligger i underkant av 30 prosent nå som alle butikkene fra Ica er integrert og vi kan konsentrere oss om å drifte selskapet, sier Coop-sjefen.For 2016 budsjetterer Coop-konsernet med 45 milliarder kroner i omsetning og et resultat før skatt på 100 millioner.- Jeg tror det var smart av Coop å gå ut med et forventet tap på 1,7 milliarder, for det oppfattes som positivt at underskuddet ble mindre. Det vil bli tøft å levere plusstall, og jeg er spent på om de får det til allerede i 2016, sier dagligvareekspert og BI-professor Odd Gisholt til DN.

coop
geir inge stokke
Nyheter
Næringsliv
Handel