<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener Rema strekker strikken

Krf-politiker går ut mot Rema 1000, som «begynner å tøye og strekke på dagens regelverk» for å holde butikker søndagsåpne.

Publisert 1. apr. 2016 kl. 09.09
Oppdatert 1. apr. 2016 klokken 09.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
Ole Robert Reitan - Foto: Scanpix

KrF-politiker Geir Jørgen Bekkevold liker dårlig at Rema 1000 snor seg rundt reglene for søndagsåpne butikker, skriver Dagens Næringsliv. Torsdag ble det kjent at Rema 1000, ved hjelp av provisoriske sperrebånd, åpner 15 nye søndagsåpne butikker.- Loven er tydelig. Søndagsåpne butikker skal være adskilt med vegger og egen inngang. Det må Rema 1000 forholde seg til, sier Bekkevold til avisen.- Jeg liker dårlig at enkeltaktører begynner å tøye og strekke på dagens regelverk. Dersom de ønsker en annen ordning, må de bruke lovlige kanaler, sier han.Rema 1000 anmeldte i januar selv 120 butikker for å bryte de samme reglene. Men etter at saken ble henlagt av politiet, har de bestemt seg for å selv gjøre det samme.Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000 sier ifølge avisen «velkommen etter» til Bekkevold.- Hadde han vært i søndagsåpne butikker – som han tydeligvis og politisk korrekt ikke har – ville han sett at det er slik konkurrentene har holdt på i lang tid, sier Beyer til DN.