<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Asylkjempene har hanket inn 2,5 milliarder

UDI har det siste halvannet året utbetalt nær fem milliarder kroner  til asylaktører. Seks dominerende selskaper har sikret seg halvparten av midlene.

Publisert 27. mai 2016 kl. 07.37
Oppdatert 27. mai 2016 klokken 07.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord

Flyktningstrømmen har ført til rekordutbetalinger til landets seks største asylselskaper. Men nå mener sjefen for Hero Norge at det er overkapasitet på mottaksplasser i Norge, skriver Dagens Næringsliv.UDI har etter forespørsel fra avisen utarbeidet en oversikt over hvor mye landets største operatører av asylmottak har fått utbetalt siden flyktningkrisen startet. Den viser at seks dominerende aktører har fått 2,5 milliarder kroner i samlede utbetalinger på bare halvannet år.Ser man på samtlige operatører av asylmottak, har UDI utbetalt nær fem milliarder kroner siden 1. januar i fjor.UDIs tall omfatter refusjoner, men hovedtyngden av utgiftene er drift og leie av mottak.- Vi vil også peke på at akuttinnkvarteringer er medberegnet her, ikke bare kontrakter for ordinære mottak. Disse er nå avviklet, men det påløp utgifter til denne typen innkvartering både høst 2015 og vår 2016, skriver presserådgiver i UDI, Vibeke Schjem, i en e-post til avisen.Hero Group er Norges største asylaktør, og omsatte i fjor for hele 956 millioner kroner. Konsernsjef Tor Brekke er imidlertid ikke sikker på at veksten kommer til å fortsette.- Det er stor sannsynlighet at vi mot slutten av året ser en ganske stor nedbygging av mottakskapasiteten i Norge. En stor oppbygging etterfølges av en stor nedbygging. Sånn har det alltid vært. Det er ganske stor overkapasitet av mottaksplasser i dag, sier han til DN.