Tyver stjal flere tonn ørret og rogn på Sotra

Tre østeuropeiske menn er pågrepet i forbindelse med tyveri av 3,7 tonn ørret og nær 2 tonn rogn fra et fiskemottak på Sotra i Hordaland.

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.
Næringsliv

Politiet fikk natt til mandag en telefon fra fiskemottaket, som på overvåkingskameraer så at tyver lastet fisk fra en konteiner over i et vogntog, skriver Bergensavisen.– De lastet over kasse for kasse, og vi rykket ut, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i politiet.Vogntoget, som også var stjålet, hadde stukket av fra stedet før politiet kom fram, men ble funnet igjen i Kolltveittunnelen og senere stanset. På stedet var også en varebil registrert i Øst-Europa. Totalt tre menn ble pågrepet.Politiet tok beslag i 148 25-kiloskasser med ørret, noe som utgjør 3,7 tonn. Det ble også funnet 1.941 kilo rogn. Varene ble levert tilbake til bedriften.Hellesund opplyser til avisen at de har fått tips om denne typen virksomhet, og at fisken selges i Øst-Europa.

sotra
ørret
rogn
Nyheter
Næringsliv