Partene setter seg ned hos Riksmekleren mandag klokka 12. Er de ikke enige innen midnatt natt til onsdag, blir 550 sjåfører organisert i Transportarbeiderforbundet og Yrkestrafikkforbundet (YTF) tatt ut i streik, i første omgang.– Vi har varslet at våre medlemmer som jobber i Hoyer, hovedleverandøren av drivstoff til Statoil og Esso, blir tatt ut i streik i første omgang hvis meklingen ikke fører fram. Vi har selvfølgelig mulighet til å trappe opp og omfatte de andre leverandørene senere, sier Hagen til NTB.Han betegner faren for konflikt større nå enn på flere år, siden arbeidsgiverne har fremmet krav om at de ansatte skal frasi seg allerede opparbeidede rettigheter og står overfor et solid lønnskrav fra de ansatte.– Vi krever en kraftig økning i minstelønnssatsene. Sjåførene har i år etter år sakket akterut i lønnsutviklingen, sier Hagen.